UXDE dot Net Wordpress Themes

Ce trebuie sa cuprinda actul constitutiv al unui S.R.L.?

in Blog, Infiintare Firma / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...Loading...

 
Redactarea actului constitutiv are o importanta speciala in procesul de infiintare a unei societati comerciale. Ce trebuie sa cuprinda actul constitutiv al unui S.R.L.? Potrivit Legii societăţilor comerciale nr.31/1990, acest document precizeaza obligatiile si drepturile asociatilor, relatia dintre asociati, obligatiile administratorului dar si alte detalii importante legate de structura si natura societatii comerciale.

Dosarul depus la Oficiile Registrului Comertului pentru inregistrarea firmei va contine mai multe acte doveditoare dar si actul constitutiv al societatii comerciale.  Din acest document va reiese dorinta asociatilor de a sa asocia pentru a constitui o firma de succes. Conform Legii societilor comerciale actul constitutiv trebuie sa contina urmatoarele detalii:

– datele personale ale asociatilor, in cazul persoanelor juridice: nationalitatea, numarul de inregistrare in Registrul Comertului sau codul unic de inregistrare, sediul si denumirea. In cazul persoanelor fizice: codul numeric personal, numele, prenumele, cetatenia, domiciliul si data nasterii;
– capitalul social al firmei cu precizarea aportului fiecarui fondator in numerar sau in natura dar si modul de evaluare;
– denumirea, sediul social si forma juridica a societatii comerciale;
– obiectul principal de activitate si obiectele secundare daca sunt;
– durata societatii comerciale
– valoarea partilor sociale pentru fiecare asociat respectiv modul de atribuire in functie de aportul asociatilor la capitalul social;
– auditoriul financiar sau numele cenzorilor;
– participarea asociatilor la pierderi si beneficii;
– datele personale si obligatiile administratorului/rilor societatii comerciale;
– sedii secundare (agentii, reprezentante sau sucursale) sau modalitatea de infiintare a acestora daca se vor infiinta ulterior;
– modalitatea de lichidare sau dizolvare a societatii comerciale.

Potrivit Legii societăţilor comerciale nr.31/1990 in cazul unei societati comerciale cu un asociat unic normele legislative in vigoare permit infiintarea firmei numai cu statut fara a mai fi obligat sa se redacteze un contract de societate. Aceste documente pot lua locul unui act constitutiv.

Actul constitutiv al unei societati comericiale se semneaza de administrator si asociatii firmei. Documentul este autentificat de un avocat si depus in dosarul pentru inregistrarea societatii de catre oficiile Registrului Comertului.

Acest document este indispensabil pentru functionarea unei societati comerciale. Actul constitutiv precizeaza obligatiile asociatilor fata de angajati, ceilalti asociati dar si fata de autoritati. Asociatii isi vor folosi drepturile numai in folosul societatii si vor efectua cele mai importante operatiuni comerciale si juridice conform conditiilor prestabilita in actul constitutiv al intreprinderii. Potrivit prevederilor legale incalcarea precizarilor din acest document poate duce la excluderea unui asociat din societatea comerciala.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de redactarea actului constitutiv personalizat pentru specificul fiecarei societati comerciale in parte.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Leave a Reply