UXDE dot Net Wordpress Themes

Cum pot desfasura o activitate economica online?

in Blog, Infiintare Firma / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Afacerile online se bucura de tot mai multa popularitate. Intreprinzatorii debutanti doresc din ce in ce mai multi sa-si incerce norocul intr-o afacere online. ‚Cum pot desfasura o activitate economica online?’ este o intrebare des intalnita pe forumurile juridice. Acest ghid va ofera informatii utile legate de cea mai eficienta modalitate pentru a comercializa produse sau a oferi servicii pe internet.

Comertul online este reglementat de prevederile din legea comertului electronic art.2 al Legii nr.365/2002. Astfel comertul online este defapt un serviciu oferit de un furnizor care se adreseaza consumatorilor din toata lumea. Acest serviciu este pus la dispozitia consumatorilor cu ajutorul unor mijloace electronice. Comertul online nu presupune prezenta partilor si este oferita la cererea unor consumatori care doresc sa beneficieze de anumite produse sau servicii.

Legislatia in vigoare precizeaza ca furnizorul serviciului de comert online poate fi o persoana juridica sau fizica care ofera acest serviciu unui numar limitat sau nelimitat de consumatori.

In cazul unei persoane fizice defasurarea activitatii economice este reglementata de prevederile legislative din OUG Nr. 44/2008. Aceste prevederi se refera la activitatea comerciala a intreprinderilor individuale, a persoanelor fizice autorizate – PFA precum si la intreprinderile familiale. Persoanele cu o pregatire speciala precum: programatorii, content writerii, specialistii in IT si in alte domenii pot opta pentru aceste forme juridice pentru a se lansa in lumea afacerilor online.

In cazul unei persoane juridice comertul online se va desfasura prin intermediul unei societati comerciale care isi poate desfasura activitatea economica conform conditiilor prestabilite de prevederile legislative. Societatea comerciala poate comercializa produse avizate si isi extinde activitatile in functie de codurile CAEN aprobate de Registrul Comertului.

Inainte de a inregistra o astfel de societate comerciala, fondatorii firmei vor stabili obiectul principal de activitate respectiv obiectele secundare de activitate ale intreprinderii. Comertul poate fi activitatea principala a societatii insa se poate alege chiar si importul ca un obiect secundar de activitate in cazul in care doriti sa comercializati produse importate de la producatori.

Pentru a avea success in lumea comertului online este important sa castigati increderea consumatorilor. Pe cand specialistii in informatica sau scriitorii isi pot desfasura activitatea economica ca PFA, cei care doresc sa vanda produse electronice sau cosmetice sunt sfatuiti sa faca acest lucru prin intermediul infiintarii unei societati comerciale. La urmatorul link gasiti care sunt avantajele si dezavantajele dintre PFA si SRL: http://www.avocat-firme.info/infiintare-s-r-l-sau-p-f-a-care-este-alegerea-corecta-pentru-dumneavoastra.html

Comertul online are numeroase avantaje atat pentru comerciant cat si pentru consumatori. Lipsa prezentei fizice face aceste afaceri online atat de populare. Consumatorii pot economisi timp si bani contactand persoanele care ofera servicii sau produse online.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de cum poate o persoana desfasura o activitate economica online.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 1 Comment

Leave a Reply