UXDE dot Net Wordpress Themes

Majorare capital social

Printre schimbarile survenite la nivelul unei firme se numara si schimbarea cuantumului capitalului social, din motive diverse, insa care sunt adesea de credibilitate. Majorarea capitalului social se realizeaza fie prin marirea numarului de actiuni, prin emiterea de actiuni noi, fie prin majorarea valorii nominale a actiunilor deja existente. Capitalul social nu poate fi modificat fara inregistrarea unei mentiuni la Registrul Comertului, pentru care veti avea nevoie de prezenta asociatului unic sau a asociatilor. Va trebui sa aveti de asemenea asupra dumneavoastra stampila societatii, precum si copii dupa toate actele acesteia.

Astfel, la Oficiul Registrului Comertului in raza careia se afla sediul firmei dumneavoastra, va trebui sa depuneti cererea de inregistrare a mentiunii cu privire la majorarea capitalului social si actul modificator, care sa precizeze schimbarea capitalului social. Acest act va fi in original si va fi insotit de dovada efectuarii varsamintelor care majoreaza capitalul, in copie certificata, de imputernicire avocatiala, precum si de dovezile privind achitarea taxelor legale si timbrul judiciar.

O mentiune demna de luat in seama in demersul de majorarea a capitalului social al unei firme este aceea ca legea recunoaste actionarilor existenti ai societatii cu un drept de preferinta la subscrierea noilor actiuni. Totodata, pentru a proteja drepturile acestora, legea prevede ca orice majorarea a capitalului cu incalcare a dreptului de preferinta a actionarilor este anulabila.

Apeland la serviciile noastre, noi va vom rezolva orice problema care tine de firma dumneavoastra in cel mai scurt timp si cu minimum de efort din partea dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info