UXDE dot Net Wordpress Themes

Inregistrare sediu social

In randurile ce urmeaza vom vorbi despre modul in care va puteti inregistra sediul social al firmei dumneavoastra in concordanta cu legislatia in vigoare din Romania.

Mai intai, va trebui sa va deplasati la registratura organului fiscal in raza caruia se afla spatiul pe care l-ati destinat cu functia de sediu social, unde veti depune un document cu titlul de “Cerere de inregistrare a documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social si de eliberare a certificatului pentru spatiul cu destinatie de sediu social”, pentru a obtine certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediu social. In cazul in care nu va puteti deplasa pana la registratura, puteti trimite cererea respectiva si prin posta, iar certificatul va va fi returnat asijderea.

Puteti face rost de formularul de cerere de la unitatea fiscala, dar il puteti gasi si pe internet, la adreasa www.anaf.ro. Aceasta cerere va trebui adaugata la un dosar care va trebui sa contina alte documente suplimentare: actul de proprietate sau orice alt document care atesta legalitatea utilizarii respectivului spatiu (contract de inchiriere sau comodat, contract de vanzare-cumparare, de asociere in participatiune, de leasing imobiliar, certificat de mostenitor), act care sa ateste identitatea solicitantului (cel care depune documentatia) sau imputernicirea (in cazul in care solicitantul nu detine nicio functie in societate).

In situatia pe care am mentionat-o anterior, in cazul in care formularul de cerere se transmite prin posta, toate aceste documente mentionate for fi transmise in copie legalizata.

In urma depunerii documentatiei, organul fiscal va elibera doua documente, “Adeverinta privind inregistrarea documentului care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social” precum si “Certificatul pentru spatiul cu destinatie de sediu social”, in cate un exemplar.

Daca doriti sa va eliberati de aceste demersuri complicate si de cheltuielile ce implica inchirierea unui spatiu pentru a fi sediu social, precum si de obtinerea acordului tuturor vecinilor si a Ascociatiei de proprietari, puteti opta pentru serviciul oferit de catre cabinetul nostru de avocatura, de gazduire sediu social.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera gazduire sediu social in Bucuresti, onorariul fiind de 600 ron/ 6 luni sau 1000 ron/ un an.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info