UXDE dot Net Wordpress Themes

Dizolvare Firma

Exista multe motive care pot determina dizolvarea unei societati, care se poate realiza, la randul ei, prin multiple moduri, cum ar fi declararea nulitatii sau starii de insolventa, hotararea adunarii generale a asociatilor, imposibilitatea atingerii obiectului de activitate etc.

In randurile ce urmeaza va vom oferi detalii cu privire la motivele ce determina dizolvarea unei societati si metodele prin care aceasta dizolvare se poate realiza in mod legal.

Unul dintre motivele ce determina dizolvarea unei societati este trecerea timpului stabilit pentru aceasta in Actul Constitutiv. Este una dintre cele mai simple modalitati de dizolvare, intrucat se trece direct la lichidare, fara sa mai fie nevoie de alte etape suplimentare.

In cazul in care societatea se afla in situatia in care nu isi poate atinge obiectivul primar de activitate, asociatilor le raman doua directii de abordare: fie modifica obiectivul de activitate, inlocuindu-l cu unul secundar sau infiintand un nou obiectiv, fie recurg la dizolvarea firmei in cauza.

Daca societatea nu respecta conditiile de fond si de forma impuse de catre legislatia aflata in vigoare in Romania, se va declara starea de nulitate a firmei.

Unul dintre cele mai utilizate modalitati de dizolvare firma este Hotararea Adunarii Generale a asociatilor, care pot sa decida in orice moment incetarea activitatii firmei, pe baza unor motive pe care le evalueaza ei insisi.

O societate mai poate fi dizolvata si prin Hotararea Tribunalului, in cazul in care exista neintelegeri grave intre asociati, care impiedica functionarea eficienta a firmei.

Insolventa societatii apare atunci cand nu exista destule fonduri banesti disponibile pentru a achita datoriile exigibile. Cand este evident ca datoriile nu vor putea fi achitate nici macar in termen de 30 de zile de la data scadentei, apare starea de faliment.

Alte cauze de dizolvare pot fi lipsa organelor statuare, disparitia asociatilor sau cazul in care societatea nu a depus bilantul contabil de mai bine de trei ani sau a omis sa depuna alte acte periodice necesare la Registrul Comertului.

O societate poate fi de asemenea dizolvata din motive legale sau in functie de anumite prevederi ale Actului Constitutiv. Avocatii nostri va pot oferi consultanta si asistenta legala specializata in cazul in care doriti sa va dizolvati societatea.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.23 out of 5)

Loading...Loading...