UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare PFA

PFA este prescurtarea de la persoana fizica autorizata, adica persoana autorizata sa desfasoare orice forma de activitate economica ar dori, atata timp cat se inscrie in limitele impuse de lege. PFA-ul se bazeaza in general pe propria forta de munca in desfasurearea activitatii economice respective. Inainte de a putea initia activitatea economica, persoana fizica are nevoie de inregistrare si de autorizatie de functionare.

Daca doriti sa infiintati un PFA, ar trebui sa stiti ca exista o serie de conditii pe care ar trebui sa le respectati. In primul rand trebuie sa aveti minim varsta de 18 ani si mai apoi sa aveti pregatirea sau calificarea profesionala necesara pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati. De asemenea, trebuie sa dispuneti de un sediu profesional pe teritoriul Romaniei si sa nu fi fost vreodata condamnat penal pentru fapte sanctionate de legile financiare, vamale sau care privesc disciplina financiar-fiscala.

Cererea de inregistrare in Registrul Comertului va trebui sa o depuneti la Registrul Comertului de pe langa Tribunalul din judetul in care aveti sediul profesional, alaturi de carte de identitate sau pasaport (fotocopie certificata), documente care sa ateste pregatirea sau calificarea profesionala necesara pentru activitatea pe care doriti sa o desfasurati si un document care sa ateste drepturile de folosinta asupra locatiei in care aveti sediul profesional (contract de inchiriere sau comodat, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu sau orice fel de act care va confirma dreptul de utilizare).

Veti avea nevoie de asemenea si de redactarea unei declaratii pe propria raspundere conform careia dumneavoatra indepliniti conditiile de functionare in conformitate cu legislatia speciala din domeniul sanitar, al protectiei muncii si al protectiei mediului.

Nu trebuie sa uitati de asemenea de documentatia care atesta pregatirea dumneavoastra profesionala, daca aceasta este neaparat necesara in activitatea comerciala pe care urmariti sa o desfasurati, precum si documente care sa ateste experienta profesionala, daca este cazul.

Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC pentru infiintarea unui PFA.

Daca dosarul pe care il veti depune la Registrul Comertului va fi incomplet, veti avea la dispozitie inca 15 zil pentru a-l complete, iar daca dosarul este complet in 3 zile lucratoare Registrul Comertului va va elibera actele doveditoare infiintarii PFA-ului.

PFA-ul poate colabora cu alte PFA-uri, cu intreprinzatori persoane fizice titulari, cu reprezentati ai intreprinderiloe familiale, cu persoane fizice sau juridice in vederea desfasurarii activitatii economice pentru care a fost autorizata, fara a-si schimba statutul juridic.

Daca va veti infiinta un PFA, ar trebui sa stiti ca PFA-urile sunt autorizate in mod legal sa desfasoare activitati economice in toate domeniile, ocupatiile si meseriile, excluzandu-le pe cele care sunt regementate prin legi speciale. PFA-urile, deoarece si desfasoara activitatea economica in mod independent au calitatea de angajat propriu, similara cu aceea a persoanelor fizice care sunt membri ai organizatiiloe familiale. Avantajele care se desprind din aceasta calitate sunt dreptul de a fi asigurat in sistemul public de pensii, asigurari sociale, asigurari pentru somaj si altele.

Cabinetul nostru de avocatura este specializat in infiintari PFA si nu numai, asadar va putem asista cu succes in demersul de a obtine inregistrarea si autorizatiile necesare. Apeland la serviciile noastre, veti reusi sa va infiintati PFA-ul simplu, rapid, fara probleme, in schimbul unui onorariu avantajos de 300 ron.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (35 votes, average: 3.71 out of 5)
Loading...Loading...