UXDE dot Net Wordpress Themes

Inregistrarea firmei la Registrul Comertului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Doresti sa iti infiintezi o societate comerciala si nu stii de ce documente ai nevoie? Dupa realizarea dosarului de infiintare urmeaza etapa in care trebuie sa inregistrezi firma la Registrul Comertului din judetul unde isi va avea loc sediul societatii. Acolo va vor fi puse la dispozitie de la Biroul de Relatii cu Clientii o cerere tipizata de infiintare a societatii si o declaratie pe propria raspundere. 

Insa, daca timpul nu va permite sa pierdeti ore importante din zi cu statul la coada de la ghiseu puteti accesa online pagina Oficiului National al Registrului Comertului pentru a putea intra in posesia celor 2 formulare. 

Dupa completarea si anexarea documentelor la dosarul de infiintare a societatii, toate acestea vor fi defuse la sediul oficial al Registrului Comertului.

Verificarea actelor si inregistrarea societatii comerciale la Registrul Comertului

In momentul in care va veti prezenta cu toate actele necesare infiintarii unei societati, acestea vor fi verificate de personalul angajat la Registrul Comertului in prezenta depunatorului, dupa care veti primi o dovada a depunerii actelor in care vor fi specificate denumirea Registrului Comertului in locul in care au fost depuse actele, data si numarul inregistrarii, termenul de citare in fata judecatorului pentru a primi hotararea judecatoreasca pentru infiintarea societatii si data eliberarii documentelor care confirma inregistrarea.

Chiar daca dosarul este incomplet sau unele acte nu sunt corecte acesta va fi inregistrat, dupa care urmeaza a fi reevaluat in fata judecatorului cu modificarile ulterioare.

La ora actuala legea prevede ca intocmirea unei societati in Registrul Comertului se efectueaza doar in urma unei incheieri judecatoresti irevocabile.

Odata cu publicarea cererii de inmatriculare in Registrul Comertului aveti la dispozitie maxim 15 zile de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, pentru inregistrarea altor persoane interesate. 

Inmatricularea in Registrul Comertului 

In momentul in care toate actele indeplinesc conditiile specificate de lege, va fi efectuata inmatricularea in Registrul Comertului a unei noi societati de catre un judecator delegat.

Intr-un interval de timp de 48 de ore un reprezentat al Registrului Comertului va inregistra in baza de date informatiile aflate in cererea depusa, iar apoi hotararea judecatoreasca va fi publicata in Monitorul Oficial.

Dupa incheierea acestor proceduri, comerciantul va primi un Numar de Inmatriculare si un Cod Unic de Inregistrare de la Ministerul Finantelor Publice pentru a deveni persoana juridica si justifica in urma declaratiei pe propria raspundere autorizarea obiectelor de activitate a societatii.

Autorizatia de functionare 

Pentru a putea incepe activitatea de functionare aveti nevoie de un act care justifica autorizatia societatii. Autorizatia de functionare se obitine prin prin intermediul Biroului Unic din cadrul Registrului Comertului unde solicitantul inregistreaza sediul social.

Pentru a va inregistra propria firma in cel mai scurt timp, cu promptitudine si profesionalism, contactati-ne la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

 

 

Leave a Reply