UXDE dot Net Wordpress Themes

Nu se mai platesc taxe la radierea unui srl sau pfa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...
Din 1 februarie 2017, pentru radierea SRL sau PFA nu se mai plătesc taxele de registru.

Au fost eliminate taxele cerute la Registrul Comerțului pentru radierea (în urma dizolvării sau lichidării) societăților cu răspundere limitată (SRL) sau persoanelor fizice autorizate (PFA). Măsura este inclusă într-un act normativ publicat recent în Monitorul Oficial care mai înlătură, printre alte aproximativ 100 de taxe, şi pe cele pentru înmatricularea comerciantului şi înscrierea de alte menţiuni.

Radierea unei entități (în urma dizolvării sau lichidării) fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) se va face fără plata taxelor de registru. Eliminarea tarifelor pentru această operațiune este stabilită de Legea nr. 1/2017, publicată recent în Monitorul Oficial.

Radierea unei entități înseamnă desfiinţarea efectivă a acesteia și stergerea ei din Registrul Comerțului. Radierea apare, în general, în urma dizolvării.
Continue reading…

Nu mai platesti taxe la infiintarea unui srl sau pfa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...Loading...
Din februarie 2017, nu vei mai plăti taxe la Registrul Comerţului pentru înfiinţarea SRL şi înfiinţarea PFA.

Antreprenorii vor fi scutiţi de costurile de înmatriculare a unei entităţi, aplicate în prezent de Registrul Comerţului, astfel că vor putea înfiinţa mult mai uşor, printre altele, o societate cu răspundere limitată (SRL) sau se vor putea constitui ca persoane fizice autorizate (PFA), în acelaşi regim simplificat.

Eliminarea, de la 1 februarie 2017, a taxelor percepute de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) la constituirea unei entităţi, fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică (PFA, întreprindere individuală/familială) este prevăzută în Legea nr. 1/2017, publicată vineri în Monitorul Oficial.
Continue reading…

Taxe si tarife eliminate la Registrul Comertului

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...
Din 1 februarie 2017, antreprenorii nu vor mai plăti o serie de taxe la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), potrivit unei legi ce elimină peste 100 de taxe și tarife şi care a apărut recent în Monitorul Oficial. Printre altele, actul normativ elimină de la plată tarifele percepute pentru înscrierea de mențiuni la Registrul Comerțului, ca de exemplu modificarea denumirii entităţii, schimbarea sediului social sau modificarea obiectului de activitate, printre altele.

Antreprenorii îşi vor putea înfiinţa o firma in 2017 mult mai uşor, fiind eliminate taxele pentru înmatricularea unei societăţi.

Astfel dispar taxele percepute până acum la constituirea unei entităţi, fie ea cu personalitate juridică (SRL, SRL-debutant etc) sau fără personalitate juridică: persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (II)  sau familială (IF).
Continue reading…

Ce activitati sunt considerare prohibite pentru societatile comerciale?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Activitate prohibită pentru societăţii comerciale reprezinta o activitate ce nu poate face obiectul unei societăţi comerciale, interdicţiile fiind stabilite prin hotărâre a Guvernului (art. 287 Legea 31/1990).

Astfel, nu pot face obiectul activităţii unei societăţi comerciale activităţile care, potrivit legii penale, constituie infracţiuni sau sunt contrare unor alte dispoziţii legale cu caracter imperative, activităţile care constituie, în condiţiile stabilite de lege, monopol de stat: Continue reading…

Cum pot inchide o firma?

in Blog, Informatii Registrul Comertului / 8 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (13 votes, average: 4.08 out of 5)
Loading...Loading...
In cazul in care sunteti asociat unic sau asociat intr-o firma cu mai muti asociati, iar  societatea nu este profitabila, puteti hotara in mod voluntar inchiderea activitatii acesteia. Aceasta inseamna ca asociatii trebuie sa se inteleaga cu privire la repartizarea bunurilor societatii.

Inchiderea unei firme se realizeaza in doua etape, mai exact dizolvarea si lichidarea patrimoniului societatii si apoi radierea din evidenta Registrului Comertului. Odata cu obtinerea certificatului de radiere, persoana juridica inceteaza sa mai existe. In situatia in care asociatii nu se inteleg cu privire la impartirea bunurilor, apare si o etapa intermediara, respectiv lichidarea firmei. Continue reading…

De ce o firma are nevoie de serviciile unui avocat?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Intreprinzatorii trebuie sa gaseasca numeroase metode pentru a-si dezvolta afacerea. O solutie ar fi sa afle despre diferitele modificari legislative si noile reglementari privind societatile comerciale in timp. Cea mai simpla solutie pentru a evita o amenda sau situatiile critice este investitia in serviciile specializate ale unui cabinet de avocatura. In ce consta colaborarea unei firme cu un avocat? Aflati raspunsul la aceasta intrebare in articolul de mai jos. Continue reading…

Dizolvarea firmei la cererea Registrului Comertului

in Blog, Informatii Registrul Comertului / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Neindeplinirea obligatiilor juridice poate cauza dizolvarea firmei la cererea Registrului Comertului. Intreprinzatorii pot previne o astfel de situatie in cazul in care colaboreaza cu o echipa de reprezentati legali pentru a afla despre modificarile legislative si termenele legale in timp.

Conform art.237 din Legea nr.31/1990 persoanele interesate precum si Oficiul National al Registrului Comertului are dreptul sa solicite desfiintarea unei unitati printr-o decizie judecatoreasca. Continue reading…

Legea societatilor comerciale actualizata – LEGEA nr. 31/1990 republicata

in Informatii Registrul Comertului / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
TITLUL I – Dispozitii generale

Art. 1
(1) In vederea efectuarii de acte de comert, persoanele fizice si persoanele juridice se pot asocia si pot constitui societati comerciale, cu respectarea dispozitiilor prezentei legi.
(2) Societatile comerciale cu sediul in Romania sunt persoane juridice romane. Continue reading…

Cum se schimba sediul social al firmei in acelasi judet?

in Blog, Informatii Registrul Comertului / No Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...
Asociatii pot decide schimbarea sediului social al firmei in acelasi judet, in cazul in care sunt nevoiti sau doresc sa faca acest lucru. Schimbarea se poate face in cel mai scurt timp cu ajutorul unui reprezentant legal care cunoaste toate dispozitiile legale privind alegerea unui nou sediu. Mai mult, specialistii in legislatie va ajuta sa depuneti dosarul cu documentele necesare la Registrul Comertului. Continue reading…