UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma 2017

in Blog, Infiintare Firma / 8 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (23 votes, average: 4.13 out of 5)

Loading...Loading...
Infiintarea unei firme de tip SRL in 2017 se poate realiza in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului la Registrul Comertului din aria careia se afla sediul social al firmei. In urmatorul articol va prezentam care sunt pasii, actele si costurile necesare infiintarii unei firme in 2017.

1. Alegerea şi rezervarea denumirii firmei. Pentru a nu pierde prea mult timp, pregatiti cel puţin 3 denumiri pe care le puteţi trece în cererea de verificare a disponibilitatii denumirii firmei si a rezervarii acesteia. Onrc nu mai percepe o taxa pentru aceasta procedura.

infiintare-firma-20172. Stabilirea obiectului principal de activitate si a celor secundare, conform clasificarii societatilor comerciale functie de codul CAEN. Aici gasiti informatii utile in alegerea codurilor caen.

3. Depunerea capitalului social la banca. Capitalul social minim in cazul unui SRL este de 200 lei si trebuie depus in contul firmei la o banca comerciala.

4. Stabilirea sediului social. Pentru a va infiinta o firma trebuie sa dovediti ca aveti la dispozitie un sediu unde va veti desfasura activitatea. Sediul poate fi:
– proprietatea dumneavoastra (contract de vanzare-cumparare sau certificat de mostenitor);
– un spatiu inchiriat (contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale);
– un spatiu asupra caruia aveti un contract de comodat (contract de comodat, de uz, uzufruct) sau luat in leasing imobiliar (contract de leasing imobiliar);
– gazduit la un cabinet de avocatura care ofera serviciu de gazduire sediu social. Aici gasiti mai multe informaţii despre acest serviciu de gazduire sediu social.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social cu un onorariu de 600 lei/ 6 luni sau 1000 lei/ un an.

Dovada sediului se face cu copii dupa actele enumerate mai sus, functie de categoria in care va incadrati.

In situatia in care stabiliti sediul social intru-un imobil in care exista vecini si asociatie de locatari aveti nevoie sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru a putea stabili sediul social in acel imobil.

5. Redactarea actului constitutiv. Aici gasiti informatii utile despre ce trebuie sa contina actul constitutiv pentru un SRL.

6. Declaraţia pe proprie raspundere (din care să rezulte ca indepliniţi conditiile legale pentru detinerea calitatii de asociat si/sau adminsitrator) si obtinirea specimenului de semnatura. Acesata procedura se va realiza in fata unui notar si va costa în jur de 50-100 lei in functie de notar.

Potrivit Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, infiintarea firmei in 2017 se realizeaza in 3 zile de la depunerea urmatoarelor acte la registrul comertului:

– cererea de inregistrare;

– actul constitutiv semnat de asociati; acesta poate fi atestat de avocat, sau poate fi sub semnatură privata (semnat doar de asociati)

– rezervarea denumirii societatii comerciale eliberata de registrul comertului

– actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare

– documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinaţie de sediu social (contract de comodat, de inchiriere, contractul de asistenta juridica in situatia în care sediul se stabileste la avocat prin serviciul de găzduire sediu social);

– acordul vecinilor şi al asociatiei de proprietari cand sediul social al firmei se stabileste intru-un bloc de locuinţe;

– declaratia pe propria raspundere a asociatilor si a administratorului societatii comerciale, autentificate de notar;

– specimenul de semnătură al administratorului firmei eliberat de notar;

– dovada depunerii capitalului social al societatii comerciale la o banca aleasa de asociati,

– declaratia pe proprie raspundere a asociatilor potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificată de notar;

– copii certificate ale actelor de identitate ale asociaţilor;

– dupa caz, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale;

– dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Taxele pentru infiintarea unei firme au fost eliminate incepand cu data de 1 februarie 2017.

In concluzie costul infiintarii unei firme de tip SRL in Romania este : 200 lei (capitalul minim social) + 100 lei (taxe notar pentru declaratii şi specimen de semnătură) = 300 lei

Daca nu aveti timp si vreti ca noi sa ne ocupam de intreg procesul de infiintare a firmei, onorariul pentru acest serviciu juridic este de 300 lei.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice pentru infiintarea unei firme in 2017 rapid cat si posibilitatea de a va putea infiinta firma doar cu buletinul, fara alte acte.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 8 Comments

  1. Zarafu Adrian

    Buna ziua,
    As dori sa infiintez o societate S.R.L. platitoare de TVA.
    Codul CAEN 9512 sau 2630.
    Sediul social va fi in sectorul 2, Bucuresti, la adresa unde locuiesc.
    Va rog sa-mi spuneti ce acte ar trebui sa va aduc si cat ar fi costul total pentru infiintare.

    Multumesc

    • Av. Leonte

      Buna ziua,

      Onorariul pentru infiintarea unui SRL in Bucuresti, cu asociat unic este 400 lei, plus capitalul minim social de 200 lei pe care va trebui sa-l depuneti in contul firmei in banca. Durata procesului de infiintare este de 3 zile de la depunerea dosarului la ONRC.

      Daca nu dispuneti de sediu social va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti, iar onorariul pentru acest serviciu este 600 lei pentru 6 luni sau 1000 lei pentru un an. Daca alegeti si serviciul de gazduire sediu social, onorariul pentru infiintare SRL va fi doar 300 lei.

      Pentru mai multe detalii sau in situatia in care doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la tel: 0722 236 175 Luni-Vineri intre orele 10-18.

  2. Iftodi veronica

    Buna as dori daca se poate niste informatii despre deschiderea unei firme care transporta masini bucati din romania in egipt acte costuri etc multumesc a

  3. MITRESCU PAVEL

    Buna ziua .
    Vreau sa deschid o firma de constructi care sa functioneze in italia contracte de munca cu privati ma puteti ajuta?

    Va multumesc anticipat

  4. Pene Geanina

    Îmi puteți spune un pret pentru redeschidere SRL , Adăugare coduri Caen si deschidere punct de lucru ? Mulțumesc

  5. Roxana

    Bună ziua! Aș dori sa deschid o firmă de construcții in iași.Îmi puteți recomanda pe cineva.Mulțumesc

  6. Raluca Ungureanu

    Buna ziua. Sunt in UK momentan. Planuiesc sa deschid un call center in Cluj-Napoca, care va presta servicii ptr o firma offshore. Ma puteti ajuta? Multumesc

  7. Flavia Gianina Tont

    Buna ziua
    As dori sa ma ajutati sa deschid o firma de import export cu capital romano-egiptean 50%-50% sa import din romania produse farmaceutice sibptr tehnica dentara
    Astept sa ma contactati urgent daca se poate chiar miine
    Cu mulțumiri
    Flavia T

Leave a Reply