UXDE dot Net Wordpress Themes

Obtinere certificat de cazier fiscal pentru infiintare firma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Obtinerea certificatului de cazier fiscal pentru infiintarea firma se realizeaza intr-un mod diferit fiind editat in forma electronica si nu tiparita cum a fost varianta veche al acestui document legal. Registrul Comertului prin solicitarea datelor legate de cazierul fiscal al fiecarui contribuabil inregistrat in baza de date al Ministerului Economiei si Finantelor, a formulat varianta electronica si completa al acestui certificat.

Prin consecinta cazierul fiscal nu poate fi solicitat direct de asociatii unei firme in momentul in care s-a inceput inregistrarea societatii comerciale in Registrul Comertului. Insa, va fi datoria angajatilor din oficiile Registrului Comertului sa obtina toate informatiile necesare legate de cazierul fiscal al actionarilor de la Ministerul Economiei si Finantelor.

Astfel dupa depunerea cererii de inregistrare a firmei, certificatul de cazier fiscal nu se da actionarilor, acesta fiind folosit in varianta electronica de Registrul Comertului pentru inregistrarea societatii comerciale si completarea formularelor cu informatiile necesare.

Registrul Comertului incaseaza o taxa prestabilita pentru fiecare informatie legata de cazierul fiscal al contribuabililor pe care le cere de la Ministerul Economiei si Finantelor.

Cele mai importante informatii incluse in cazierul fiscal al fiecarui asociat sunt verificate si utilizate de Registrul Comertului in procesul de inregistrare a firmei dar si la numirea unui reprezentant nou pentru societatea comerciala respectiv in procedura de cesiune.

Obtinerea Certificatul de cazier fiscal cu un alt scop decat infiintarea unei societati comerciale

Obtinerea certificatului de cazier fiscal se poate realiza, contra cost, numai in cazul in care solicitam acest document doveditor in alt scop decat inregistrarea unei societati comerciale. In acest caz taxa prestabilita pentru serviciile Registrului Comertului se va achita la Trezorerie.

Acest act doveditor va fi eliberat le oficiul de relatii cu publicul al Registrului Comertului dupa depunerea documentelor doveditoare si a unei cereri tip.

Persoanele fizice vor avea nevoie de urmatorele documente pentru obtinerea cazierului fiscal:

– cerere-tip;
– copie dupa actul de identitate;
– dovada achitarii taxei la Trezorerie;
– procura in varianta originala sau o imputernicire avocatiala (numai in cazuri speciale);

Persoanele juridice vor avea nevoie de urmatorele documente pentru obtinerea cazierului fiscal:

– cerere-tip;
– certificatul de inmatriculare (copie);
– dovada achitarii taxei la Trezorerie;
– procura in varianta originala sau o imputernicire avocatiala (numai in anumite cazuri), delegatie de serviciu;

Cazierul fiscal se elibereaza in 10 zile lucratoare de la depunerea cererii si al actelor necesare.

Certificatul obtinut isi mentine valabilitatea pe 30 de zile de la data emiterii si nu poate fi folosit pentru alte scopuri decat cel pentru care a fost eliberat persoanelor fizice sau juridice.

Cabinetul nostru de avocatura ofera supportul juridic necesar atat persoanelor fizice cat si juridice pentru reprezentarea intereselor lor la Registrul Comertului.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

Leave a Reply