UXDE dot Net Wordpress Themes

Schimbare sediu social in alt judet

in Blog, Informatii Registrul Comertului / 2 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...Loading...
Fondatorii unei societati comerciale pot decide schimbarea sediului social in alt judet pentru a imbunatati desfasurarea activitatii economice a firmei. Inainte de a muta sediul social in alta localitate asociatii sau asociatul unic va fi obligat sa indeplineasca mai multe formalitati juridice.

Ca orice alta formalitate de inregistrare sau modificare a firmei si schimbarea sediului social in alt judet se face tot la Registrului Comertului din raza sediului social actual al firmei.

Indiferent ca vorbim despre prima stabilire a sediului social al unei societati  sau despre o schimbare a acestuia pe parcursul functionarii societatii, trebuie  stiut ca sediul social al unei societati poate sa functioneze in mod legal numai  in mod individual, intr-un spatiu distinct, delimitat de cel al altor societati.

Conform Legii nr.31/1990 art.17  in acelasi imobil pot avea sediul social mai multe societati numai daca imobilul respectiv, prin structura si suprafata lui utila, permite functionarea mai multor societati in incaperi diferite sau in spatii distinct partajate iar numarul societatilor comerciale ce functioneaza intr-un imobil nu poate depasi numarul de incaperi sau spatii distincte obtinute prin partajare.

Schimbarea sediului social in alt judet se realizeaza prin depunerea la Registrul Comertului unde se afla sediul social actual a urmatoarelor documente:

  • cererea de inregistrare;
  • dovada verificarii disponibilitatii si a rezervarii firmei (in unele situatii);
  • hotararea adunarii generale a asociatilor/decizia asociatului unic;
  • documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinatie de sediu social: contract de vanzare-cumparare, contract de inchiriere, contract de comodat, autorizatie de construire etc.
  • declaratia pe proprie raspundere in forma autentica privind respectarea conditiilor referitoare la sediul social in cazul in care la administratia financiara sunt deja inregistrate si alte contracte care atesta instrainarea dreptului de folosinta asupra aceluiasi imobil, cu titlu onoros sau gratuit.
  • acordul asociatiei de proprietari si a vecinilor completat pe formularul-tip in situatia in care sediul social este stabilit intr-un bloc de locuinte;
  • certificatul de inregistrare si dupa caz, anexa acestuia (certificat constatator);
  • actul constitutiv actualizat;
  • daca este cazul, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale;
  • Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC.

Dosarul se va depune la Registrul Comertului, iar in 5 zile lucratoare documentele depuse vor fi solutionate si apoi vor putea fi ridicate de reprezentantii legali ai firmei. In cazul in care aveti nelamuriri legate de operatiunea legala pentru a schimba sediul social al societatii comerciale apelati la ajutorul unui avocat specializat in astfel de servicii juridice.

Venind in intampinarea persoanelor care doresc sa-si mute sediu social in Bucuresti, Cabinetul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social care va permite gazduirea sediului social al firmei dumneavostra la sediul nostru de avocatura din Bucuresti. Prin acest serviciu oferim posibilitatea legala si ieftina oricarei persoane care doreste sa sa aiba sediu social in Bucuresti, fara a fi necesar sa detina in proprietate sau sa inchirieze un imobil pentru acest lucru.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de schimbarea sediului social in alt judet.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 2 Comments

  1. Dan

    Buna seara ! Sunt profesor la o scoala privata si lucrez ca PFA..Pana acum am avut un contract de comodat cu o famile care m a luat in spatiu pentru sediu pfa , dar in realitate eu nu locuiesc la acea famile . Acum, se zvoneste ca vor fi impozite suplimentare pentru locuintele care au Sediul PFA si familia respectiva vrea sa rezilieze contractu, astfel voi ramane fara sediu scriptic, bineinteles.. Cat m-ar costa daca mi -as muta sediul social PFA la Satu Mare , unde de fapt am si adresa din buletin ? De fapt, eu la Satu Mare am PFA-UL DOAR CONTRACTUL DE COMODAT E IN ALT JUDET. Sunt taxe mari pentru aceasta modificare ? Doresc sa -mi fac comodat cu sediul PFA in casa mea din Satu Mare , dar depinde cat de mari sunt costurile.. As dori o parere un raspuns. Multumesc!

  2. bahrin mihai-gabriel

    Bună am o întrebare. Pot schimba sediul social în alde judet dacă am un fond european și sa îndeplinesc planul de afaceri în județul unde vreau sa îl mut. Va multumesc

Leave a Reply