UXDE dot Net Wordpress Themes

Rezervarea si disponibilitatea firmei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Numele cu emblema unei societati comerciale este folosit de intreprinzator sau comerciant cand isi exerseaza dreptul deplin de comercializare sau cand semneaza cele mai importante documente legale. Primul pas pentru infiintare firma il reprezinta tocmai rezervarea si disponibilitatea firme.

In functie de forma judiciara a societatii comerciale difera si denumirea firmei. Astfel deosebim o:

 • Societate pe Actiuni (S.A.)
 • Societate cu Raspundere Limitata (S.R.L.)
 • Societate in Comandita Simpla (S.C.S)
 • Societate in Comandita pe Actiuni (S.C.A)
 • Societate in Nume Colectiv (S.N.C.)

Rezervarea si verificarea disponibilitatii firmei este solicitata de intreprinzator prin completarea unui formular respectiv prin depunerea unor acte doveditoare la oficiul Registrului Comertului de langa tribunalul din localitatea in care se va afla sediul societatii comerciale.

Documentele necesare pentru rezervarea si verificarea disponibilitatii firmei sunt:

 • o imputernicire avocatiala pentru persoanele responabile de indeplinirea si monitorizarea formalitatilor legale referitoare la inregistrarea si verificarea firmei.(documentul original)
 • un formular tipizat pentru rezervarea si verificarea disponibilitatii firmei care se poate obtine de la ghiseul unde se realizeaza verificarea firmei sau ghiseul de relatii cu publicul din oficiul Registrului Comertului din judetul in care se va afla sediul societatii comerciale. Formularul tipizat se poate descarca si de pe pagina oficiala al Oficiului National al Registrului Comertului; (http://www.onrc.ro/romana/formulare.php)
 • chitantele doveditoare pentru achitarea taxelor platite la caseriile din cadrul Registrului Comertului.

Verificarea disponibilitatii si rezervarea firmei se poate solicita pentru:

 • autorizare si inmatriculare
 • schimbare denumire
 • prelungire rezervare denumire firma
 • schimbare sediu in alt judet
 • schimbare sediu din alt judet

Persoana fizica sau juridica va bifa o singura optiune fiinca optiunile se exclud reciproc.

Intreprinzatorul va completa formularul tipizat cu trei denumiri propuse in ordinea preferintelor (maxim 200 caractere). Asociatii pot solicita o lista completa cu firmele similare denumirii rezervate respectiv in cazul in care toate denumirile sunt respinse o alta lista tiparita cu firmele similare sau identice. Aici gasiti informatii utile despre alegerea numelui societatii.

In cazul in care verificarile se desfasoara pe aria unui judet, dovada de disponibilitate se elibereaza chiar in ziua depunerii actelor sau cel tarziu urmatoarea zi. Documentul de disponibilitate se elibereaza contra cost.

In situatia in care verificarea disponibilitatii firmei se realizeaza pe raza mai multor judete rezervarea firmei si dovada disponibilitatii acesteia va necesita o perioada mai lunga.

Intreprinzatorul poate solicita comunicarea dovezii disponibilitatii prin biroul eliberari, la sediul institutiei, prin posta sau prin forma electronica (e-mail).

Documentul eliberat isi pastreaza valabilitatea 3 luni de la data inregistrarii societatii comerciale in Registrul Comertului.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice legate de rezervarea si disponibilitatea firmei in vederea infiintarii societatilor comerciale.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 1 Comment

 1. Marian

  Cat timp ramane valabila o cerere de verificare/rezervare de nume firma, realizata online, cu datele mele personale; am creat o astfel de cerere ca exercitiu, de proba, dar nu am posibilitatea s-o elimin de pe site-ul http://www.onrc.ro, se doreste ca sa-l verifice si chiar sa-l rezerve o alta persoana, pentru inmatricularea unei firme, in viitor. Multumesc.

Leave a Reply