UXDE dot Net Wordpress Themes

Reluarea activitatii pentru o firma suspendata

in Blog, Informatii Registrul Comertului / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Suspendarea activitatii unei societati comerciale se realizeaza prin depunerea unui dosar la oficiul Registrului Comertului. Cei care doresc reluarea activitatii pentru o firma suspendata vor fi nevoiti sa constituie un dosar similar cu cel depus pentru a inregistra inactivitatea temporara a intreprinderii. Dupa inregistrarea si aprobarea cererii, intreprinderea isi poate relua activitatea economica si comerciala.

Asociatii firmei nu sunt obligati sa respecte termenul pana la care au dorit sa suspende activitatea societatii. Procedura reluarii activitatii dureaza aproximativ 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului la oficiile Registrului Comertului.

In cazul in care doriti sa evitati toate neplacerile si nelamuririle puteti apela la ajutorul unui avocat. Dosarul depus la oficiul Registrului Comertului va contine urmatoarele acte:

 • cererea de inregistrare in 2 exemplare
 • declaratia pe propria raspundere a asociatului unic sau hotararea Adunarii Generale a Asociatilor din care reiese dorinta lor de a relua activitatea economica a firmei (o copie si varianta originala).
 • pe langa decizia asociatiilor se vor adauga in dosar toate contoarele de rigoare si anexele;
 • o declaratie privind nedesfasurarea sau desfasurarea activitatii la sediul social al firmei. Pentru a evita neplacerile intrebati la Informare Initiala care model de declaratie trebuie sa il completati;
 • certificatul emis in momentul suspendarii activitatii de catre judecatorul delegat;
 • in cazul in care formalitatile legale sunt efectuate de un avocat sau de o alta persoana se va redacta o imputernicire speciala;
 • actele doveditoare pentru plata taxei de registru si a tarifului de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a;
 • copiile de pe documentele doveditoare depuse in dosar vor fi certificate de persoanele care pot redacta si semna cererea potrivit normelor legislative. Se va scrie pe copii „conform cu originalul” respectiv se va mentiona clar numele si semnatura persoanei imputernicite.
 • in cazul persoanelor juridice sau fizice straine se vor depune variantele originale sau copiile ceritificate ale documentelor oficiale, traduse de un traducator autorizat si legalizate de un notar public.
 • stampila, dosarul si cartea de identitate (varianta originala).

Asociatii care vor suspenda inactivitatea firmei sunt nevoiti sa verifice valabilitatea codului de TVA in cazul in care societatea comerciala era platitoare de TVA. Potrivit normelor legislative Registrul Comertului ar trebui sa comunice decizia reluarii activitatii unei societati comerciale Administratiei Financiare.

Insa este mai sigur daca redactati un document potrivit careia doriti sa va reluati activitatea economica si completati documentul cu o copie de pe documentul eliberat de Registrul Comertului din care reiese ca ati reluat activitatea comerciala.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de reluarea activitatii pentru o firma suspendata.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 1 Comment

 1. Ana-Maria

  Bună ziua!

  O intrebare: in perioada în care firma are activitatea suspendata este necesar contractul cu un contabil? Sunt situații de depus în continuare?
  As dori sa suspend activitatea firmei pentru aproximativ 1 an, iunie 2020-mai 2021 pentru ca, neavând activitate deloc nu prea mai am cum sa plătesc serviciile de contabilitate.

  Va mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Leave a Reply