UXDE dot Net Wordpress Themes

Model contract de comodat pentru sediu social firma

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (73 votes, average: 3.88 out of 5)
Loading...Loading...

 

CONTRACT DE COMODAT

Intre partile:

_______________, de cetatenie romana, domiciliat in _______, Str._________nr.____, bl._____, sc._______, et._____, ap.______, sector____, identificat cu C.I. seria____nr.______, emisa de _______la data de_____, CNP:________, in calitate de comodant, si

S.C._______________S.R.L., persoana juridica romana in curs de constituire cu sediul in _________, Str._______, nr._____, bl._____, sc.______, et._____, ap._____, sector____, reprezentata de Administrator______, de cetatenie romana, domiciliat in __________, Str._________nr.____, bl._____, sc._______, et._____, ap.______, sector____, identificat cu C.I. seria____nr.______, emisa de _________la data de_____, CNP:________, in calitate de comodatar,

a intervenit prezentul CONTRACT DE COMODAT in urmatoarele conditiuni:

Eu,____________(proprietar al imobilului), dau cu titlu de folosinţă, 1 camera si accesul la dependintele comune din imobilul situat in _______, Str.________, nr.______, bl._____, sc._____, et._______, sector_______, pentru a fi utilizat de comodatar in vederea desfasurarii activităţii unui birou.

Comodatarul, va putea utiliza in temeiul prezentului contract de comodat apartamentul imprumutat pentru desfasurarea activitătii.

Comodatarul, declara ca primeste cu titlu de imprumut gratuit o camera din imobilul descris mai sus si se obliga să se ingrijeasca de acesta ca un bun proprietar in conditiile art. 1564 si urm. din Codul civil sub conditia respectarii clauzei contractuale de  amenajare a spatiului folosit.

Imprumutul se face in conditiile prevazute de art. 1561 şi 1575 din Codul civil, fiind esentialmente gratuit, fara nici o plata din partea comodatarului pentru comodanti, sub conditia amenajarii integrale a spatiului  din apartament, ce face obiectul prezentului contract.

Imprumutul de folosinta se face pe o perioada de _____ ani.

OBLIGAŢIILE COMODATARULUI:

 • conservarea spatiului imprumutat in bune conditiuni pentru a putea fi inapoiat intr-o stare de folosinta acceptabila de comodant;
 • folosirea spatiului in scopul stipulat in prezentul contract;
 • suportarea cheltuielilor de folosinta si intretinere necesare utilizarii apartamentului, reprezentand: intretinere, apa, gaze, curent electric, telefon, impozitul aferent apartamentului,
 • Comodatarul se obliga sa aduca imobilului toate imbunătatirile necesare pentru desfasurarea activitatii (zugraveli, compartimentare, amenajari birouri, parchetare, gresie, faianta, instalatii sanitare, amenajari bai, balcon, schimbarea ferestrelor termopan si a usilor, instalatii apa, incalzire, gaze)
 • suportarea taxelor si impozitelor legate de cota imprumutata din apartamentul in cauza.

Redactat in 4 exemplare, astazi ______, la ___________.

 

COMODANT,                                                                                    COMODATAR,

S.C. _____________ S.R.L.,

reprezentata de ____________

 

 1. Emil

  Acelasi model l-am primit de la o alta firma ce ofera consultanta, dar tind sa cred ca este un alt formular in 2014. Aveti idee despre asa ceva?

   • Paul

    Domnule av. Leonte, se poate incheia un contract de comodat (este legal?) prin care o societate comerciala poate ceda folosirea gratuita unui autoturism, catre o persoana FIZICA, aceasta nefiind angajata a societatii?

    Multumesc.
    Cu stima!

    • Av. Leonte

     Este posibila incheierea unui astfel de contract, doar daca nu exista o interdictie in acest sens in documentele in baza carora societatea detine acel autoturism.

 2. Dorin

  Exista o modalitate pentru a grabi procesul de infiintare? Exista un alt formular pentru un proces mai rapid?

  Multumesc.

  • Av. Leonte

   Conform legislatiei actuale o firma poate fi infiintata in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului la Registrul Comertului. Daca aveti probleme in stabilirea sediului social, cabinetul nostru de avocatura va ofera solutia rapida prin serviciul de gazduire sediu social al firmei la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

   • Dan

    Buna ziua.va rog frumos sa-mi spuneti ce model de act aditional la un contract de comodat intre pers.fizica si firma ar trebui?A expirat durata contractului pt locatie si trebuie facut un act aditional pentru prelungire.Multumesc

 3. Fănel

  Pot folosi ca sediu social apartamentul în care locuiesc daca am adresa pe buletin dar este pe numele fiicei mele? In cazul acesta mai este nevoie de contract de comodat?
  Multumesc!

 4. Toma

  Buna ziua ..este obligatriu intregistrarea unui contract de comodat la notar ? Fiid vb de darea In folosinta a unei locuinte

 5. Laura Rahoveanu

  Buna ziua,

  In cazul unui contract de comodat intre o persoana fizica proprietar de cladire, incheiat pentru o camera din acea cladire si un SRL in curs de înființare, ulterior SRL-ul infiintat va trebui sa inregistreze in evidentele contabile si sa dovedeasca platile pentru utilitati, impozite si intretinere a spatiului?

Leave a Reply