UXDE dot Net Wordpress Themes

Inlocuirea sintagmei “societate comerciala” din denumirea firmelor

in Blog, Informatii Registrul Comertului / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Oficiul National al Registrului Comertului a emis un un comunicat de presa prin care aduce la cunostinta faptul ca de la 1 februarie 2013 va intra in vigoare atat Legea nr. 76/2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila cat si Codul de procedura civila conform OUG 44/2012.

In conformitate cu prevederele art. 97 din legea nr.76/2012 ” In termen de 2 ani de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, societatile inregistrate in registrul comertului care au in denumire sintagma “societate comerciala” sunt obligate a efectua demersurile necesare inlocuirii acestei sintagme cu termenul “societate”. Pana la finalizarea acestor demersuri, societatea poate functiona cu denumirea inscrisa in regsitrul comertului la data intrarii in vigoare a prezentei legi. Inregistrarea in registrul comertului a mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare.”

Conform prevederilor legale aceste societati comerciale trebuie sa se prezinte, incepand cu data de 01 februarie 2013, la oficiile registrului comertului in raza caruia isi au sediul, in vederea efectuarii demersurilor necesare inlocuirii din denumire a sintagmei “societate comerciala” cu termenul “societate”, data limita pentru indeplinirea acestei obligatii legale este 01 februarie 2015.

Inregistrarea mentiunii privind modificarea actului constitutiv ca urmare a schimbarii denumirii societatii este scutita de taxa de inregistrare.

 

Leave a Reply