UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintarea firma 2013

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Intreprinzatorii au posibilitatea sa-si intemeieze o afacere respectand conditiile legale pentru infiintarea unei firme prezentate mai jos. Potrivit actualelor reglementari ale Registrului Comertului perioada de infiintarea a unei firme in 2013 pe teritoriul Romaniei este in jur de trei zile lucratoare. Insa daca nu respectati cu atentie toate etapele si intocmirea dosarului pentru constiuirea unei firme, acest termen de 3 zile poate fi prelungit.

Urmariti etapele cele mai importante ale procedurii de infiintare a unei firme. Stabilirea obiectelor de activitate este primul pas in constituirea unei societati comerciale. Alegerea obiectului principal si al obiectelor secundare de activitate se face conform noii versiuni ai Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala (CAEN Rev.2). Pentru a identifica si a verifica obiectele de activitate este indicat sa apelati la un avocat pentru a stabili corect care forma juridica si ce coduri caen se potrivesc firmei pe care doriti sa o infiintati. Deasemenea pentru a evita eventualele greseli la infiintarea firmei va prezentam un articol util cu Greseli de evitat la infiintarea firmei.

Alegerea formei juridice este a doua etapa in procesul de infiintare a unei intreprinderi. In functie de capitalul social al firmei se pot alege urmatoarele forme juridice:

 • S.R.L. (societate cu raspundere limitata);
 • S.N.C. (societate in nume colectiv);
 • S.C.S. (societate in comandita simpla);
 • S.C.A. (societate in comandita pe actiuni);
 • S.A. (societate pe actiuni).

Pentru a demara procedura de infiintare a unei societati comerciale este importanta alegerea numelui firmei si a emblemei societatii. In acest ses va prezentam un nou articol util pentru alegerea numelui firmei.  Prin accesarea siteului oficial al Registrului Comercial se poate verifica disponibilitatea numelui firmei:

 • potrivit legislatiei in vigoare firma este defapt denumirea sub care un comerciant semneaza documentele oficiale si isi exercita dreptul de comercializare;
 • emblema si firma aleasa de asociati trebuie sa se deosebeasca de emblema si firma altor intreprinderi;
 • verificare disponibilitatii emblemei si a firmei se face de catre Registrul Comertului inainte de depunerea dosarului pentru inregistrarea societatii comerciale;
 • emblema si firma nu trebuie sa contina forma juridica a societatii si alte sintagme specifice autoritatilor sau institutiilor publice locale sau centrale;
 • inregistrarea unei firme care contine urmatoarele cuvinte: roman, institut si national sau derivatele acestor cuvinte caracteristice institutiilor si autoritatilor publice centrale se va realiza numai cu aprobarea Secretariatului General al Guvernului.

Actele necesare pentru depunerea dosarului de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului sunt:

 • copie de pe carte de identitate/pasaport ale asociatilor;
 • copie de pe carte de identitate/pasaport al administratorului/administratorilor;
 • copie contract spatiu- al imobilului sau al spatiului comercial in care se va afla sediul social al intreprinderii (cu mentionarea datelor personale ale proprietarilor). Daca nu dispuneti de sediu social, cabinetul nostru de avocatura va poate oferi serviciul de gazduire sediu social in Bucuresti;
 • Actul Constitutiv al firmei;
 • dovada rezervare denumire firma eliberata de ONRC;
 • dovada plata taxe Registrul Comertului
 • dovada depunere capitalul social emisa de banca la care ati depus capitalul social;
 • declaratia pe proprie raspundere privind indeplinirea conditiilor legale pentru detinerea calitatii de asociat/asociat unic si administrator.

Dosarul de inregistrare va fi depus de catre reprezentantii legali ai asociatilor sau de catre fondatorii firmei, la biroul unic din cadrul Oficiului Registrului Comertului de pe langa tribunalul din localitatea in care se afla sediul social al firmei.

HG nr. 902/2012 privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de oficiile registrului comertului de pe langa tribunale publicata in M.O. nr. 667/2012 prevede tarifele si taxele pe care le vor achita fondatorii unei firme. Oficiul Registrului Comertului solicita plata unei taxe de inregistrare de aproximativ 500 RON.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de infiintarea unei firme in 2013 rapid si costuri mici.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 5 Comments

 1. Pop Daniel

  Care credeti ca miar fi utila la mine ,vreau doar sa fiu inregistrat fara angajati srl,sau snc?

 2. morian

  Buna ziua! As dori sa infiintez un SRL cu un domeniu de activitate inedit: fabricarea unor mici coloane de distilare pentru alcool destinate gospodariilor din mediul rural (si nu numai). O coloana de distilare este o instalatie menita sa separe substantele dintr-un amestec lichid. La scara mica se folosesc in laboratoarele de chimie, iar la scara mare la rafinarea perolului si la uriasele complexe pentru fabricarea alcoolului. In cazul de fata ar fi vorba de o tea va de cupru de 50-60 mm diametru, avand o inaltime de 1,5-2 m si cu o serie de componente aflate in interiorul ei, care ar permite obtinerea obtinerea unui alcool cu o puritate mare.
  O asemenea instalatie ar fi ulterior fixata pe capacul cazanelor de tuica (care se gasesc in numar foarte mare la tara). Nu as aduce atingere actualei legislatii care permite ca o gospodarie sa poata produce 50 litri de rachiu destinate consumului propriu. Este legal? Articolul 287 Legea 31/1990 stipuleaza activitate ilicita printre altele “Fabricarea si importul,in vederea comercializarii in conditii de calitate, a alcoolului si a bauturi
  lor spirtoase distilate”
  Cu multumiri,

  • Av. Leonte

   Puteti sa va infiintati un SRL care are ca domeniu de activitate fabricarea si comercializarea instalatiilor de distilare, dar conform Art. 287 din Legea 31/1990 nu si fabricarea si importul, in vederea comercializarii in conditii de calitate, a alcoolului si a bauturilor spirtoase distilate.

Leave a Reply