UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare SRL-D indiferent de varsta

in Blog, Infiintare Firma / 3 Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (8 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...Loading...

 
Incepand cu data de 10-07-2014 toti debutantii in afaceri, indiferent de varsta, vor putea infiinta un SRL-D beneficiind astfel avantajele acestui tip de microintreprinde.

Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri a fost modificat astfel incat nu doar tinerii cu varste de pana la 35 de ani sa beneficieze de finantare de la stat. Mai exact, in Monitorul Oficial de astazi a fost publicat un act normativ care stabileste ca toti cei care vor sa inceapa o afacere pot aplica pentru un credit nerambursabil de pana la 10.000 euro, indiferent de varsta.

Infiintare srl-d indiferent de varstaProgramul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri, care transpune o schema transparenta de ajutor de minimis, a fost lansat, in urma cu 3 ani, prin OUG nr. 6/2011, in timp ce normele sale de aplicare au fost aprobate prin HG nr. 96/2011.

In momentul de fata, in cadrul programului pot aplica tineri cu varste de pana la 35 de ani care vor sa inceapa o afacere. Astfel, acestia pot depune proiecte pentru a primi un credit nerambursabil de pana la 10.000 de euro din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care fac dovada surselor de cofinantare.

Conditia de varsta va fi, insa, eliminata incepand de joi 10-07-2014, un act normativ in acest sens fiind publicat astazi in Monitorul Oficial. Concret, este vorba despre Legea nr. 97/2014 privind modificarea si completarea OUG nr. 6/2011, publicata in Monitorul Oficial nr. 506 din 8 iulie, ce va intra in vigoare in 11 iulie.

Documentul modifica sintagma “intreprinzator tanar”, care devine “intreprinzator debutant in afaceri” ce desfasoara pentru prima data activitate economica, prin intermediul unei societati cu raspundere limitata.

In acelasi timp, beneficiarul programului trebuie sa aiba doar capacitate juridica deplina de exercitiu, dispozitia care impune varsta de pana la 35 de ani fiind eliminata complet din cuprinsul OUG nr. 6/2011.

Acest lucru inseamna ca, odata intrate in vigoare noile prevederi, in cadrul programului vor putea aplica toti cei care doresc sa isi deschida o afacere pentru prima data, indiferent de varsta.

Ce facilitati se acorda in cadrul programului?

In cadrul acestui program, firmele infiintate de debutanti in afaceri pot primi o alocatie financiara nerambursabila reprezentand cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, pentru care face vor dovada surselor de cofinantare.

Alocatiile financiare nerambursabile se acorda in lei, in limita plafonului aprobat de Ministerul Economiei.

Totodata, Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM acorda garantii pentru creditele contractate de „SRL-D” in vederea realizarii planurilor de afaceri acceptate de Agentie, pana la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, in limita sumei de 80.000 euro, echivalentul in lei.

Firmele SRL-D sunt scutite de la plata contributiilor de asigurari sociale datorate de angajatori, potrivit legii, pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult 4 salariati, angajati pe perioada nedeterminata. Aceasta perioada constituie stagiu de cotizare in sistemul public de pensii, iar pentru stabilirea si calculul drepturilor prevazute de Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza castigul salarial mediu brut lunar, pentru care asiguratul plateste contributia individuala de asigurari sociale. Pentru fiecare salariat, scutirea nu se acorda pentru veniturile salariale lunare care depasesc cuantumul castigului salarial mediu brut pe economie din anul anterior.

De asemenea, pentru operatiunile de inmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comertului, pentru inregistrarea acestui tip de microintreprindere nu se platesc taxe.

Daca doriti si indepliniti conditiile pentru infiintarea unui SRL-D, cabinetul nostru de avocatura va poate oferi consultanta juridica necesara si se poate ocupa de toata procedura de infiintare a firmei rapid si ieftin.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Discussion 3 Comments

  1. madalina elena

    Ma pot asocia cu o organizatie nonprofit la infiintarea unui SRL-d?

Leave a Reply