UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma web design

in Blog, Infiintare Firma / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul serviciilor de web design primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii de web design este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL, care are ca obiect principal serviciile de web design trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege codul CAEN din diviziunea 62 ce corespunde activitati de servicii în tehnologia informatiei sau codul CAEN din diviziunea 63 ce corespunde activitati de servicii informatice.

Aici putei gasi codurile caen specifice serviciilor de web design:

Grupa 620 – Activitati de servicii în tehnologia informatiei

Cod Caen 6201 – Activitati de realizare a software-ului la comanda (software orientat client)

Aceasta clasa include activitatile de scriere (programare), modificare, testare si asistenta privind produsele software. Este asemenea inclusa scrierea de programe urmand indicatiile utilizatorilor (programe orientate pe client).
Aceasta clasa include:
– proiectarea structurii si continutului si/sau scrierea codului de calculator necesar pentru a crea si implementa: sisteme software, aplicatii software,  baze de date, pagini web, adaptarea software-ului potrivit cerintelor specifice, adica modificarea si configurarea unei aplicatii existente astfel incat devine compatibila si functionala, potrivit mediului sistemului informatic al clientului.
Aceasta clasa exclude:
– publicarea pachetelor de programe, vezi 5829
– transpunerea sau adaptarea software-ului nespecializat pentru o anumita piata, pe cont propriu, vezi 5829
– planificarea si proiectarea sistemelor de calcul electronic ce integreaza echipament, software si tehnologii de comunicatii, chiar daca software-ul furnizat este  o componenta integranta, vezi 6202

Cod Caen 6202 – Activitati de consultanta in tehnologia informatiei

Aceasta clasa include planificarea si proiectarea sistemelor de calculatoare ce integreaza hardware, software si tehnologii de comunicatii. Serviciile de consultanta pot include si activitatea de pregatire a utilizatorilor.

Cod Caen 6203 – Activitati de management (gestiune si exploatare) a mijloacelor de calcul

Aceasta clasa include: activitati de management  si exploatare, in locatie, a sistemelor de calculatoare ale clientilor si/sau a facilitatilor de prelucrare a datelor, precum si serviciile anexe pentru acestea.

Cod Caen 6209 – Alte activitati de servicii privind tehnologia informatiei

Aceasta clasa include alte activitati privind tehnologia informatiei si activitati anexe care nu sunt clasificate  in alta parte, cum ar fi:
– servicii de recuperare a informatiilor din calculatoare in caz de dezastru -instalarea calculatoarelor personale
– servicii de instalare a software
Aceasta clasa exclude:
– instalarea calculatoarelor de mare viteza si capacitate de stocare (mainframe) si a echipamentelor  similare, vezi 3320
– programe pentru calculator, vezi 6201
– consultanta privind calculatoarele, vezi 6202
– activitati de management a mijloacelor de calcul, vezi 6203
– prelucrarea datelor si administrarea paginilor web, vezi 6311

Grupa 631 – Activitati ale portalurilor web, prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe

Cod Caen 6311 – Prelucrarea datelor, administrarea paginilor web si activitati conexe

Aceasta clasa include asigurarea infrastructurii pentru serviciile de gazduire a paginilor web, de prelucrare a datelor si activitati conexe. Sunt incluse activitati specializate de gazduire, cum ar fi  gazduirea paginilor web, servicii de streaming (organizare fluxuri) sau gazduire de aplicatii. Activitatile de prelucrare a datelor includ  prelucrarea completa si elaborarea de rapoarte specializate pe baza datelor furnizate de catre clienti sau asigurarea prelucrarii automate a  datelor si servicii de introducere a datelor, inclusiv activitati de rulare a bazei de date (executare functiuni).
Aceasta clasa exclude:
– activitatile  unde furnizorul  foloseste computerul doar ca un instrument de lucru (unealta) sunt clasificate potrivit naturii serviciilor furnizate.

Cod Caen 6312 – Activitati ale portalurilor web

Aceasta clasa include:
– operarea site-urilor web care folosesc un motor de cautare pentru a genera si intretine bazele de date extensibile cu adrese Internet, intr-un format usor de cautat
– operarea altor site-uri web care actioneaza ca portaluri pentru Internet, cum sunt site-urile media care ofera un continut actualizat periodic.
Aceasta clasa exclude:
– activitatea de editare a cartilor, ziarelor, jurnalelor pe Internet, vezi diviziunea 58
– activitatea de difuzare a programelor pe Internet, vezi diviziunea 60

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate..

Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul serviciilor de web design?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

  • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
  • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 1 Comment

  1. Paul Cozma

    Bună.
    Dacă găzduiesc sediul social la o firmă care oferă servicii de genul acesta, pot să desfășor activitatea acasă fără să fie sediu secundar sau alt ceva?
    Mulțumesc!

Leave a Reply