UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma pentru comert online

in Blog, Infiintare Firma / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul comertului online primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii in domeniul comertului online este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL, care are ca obiect principal comertul online va trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege codul CAEN 4791 comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales codul CAEN 4791 puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate.

Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul comertului online?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

  • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
  • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Dupa infiintarea firmei pentru desfasurarea activitatii de comert online, antreprenorii nu trebuie sa obtina nicio autorizatie prealabila. Activitatea se desfasoara in concordanta cu principiile concurentei libere si loiale.

O alta reglementare privind comertul electronic este specificata in Legea nr. 365 din 7 iunie 2002  care precizeaza ca pentru a face comert in mediul virtual este obligatorie postarea in website (magazin online) a datelor de inregistrare de la Registrul Comertului, in caz contrar se va considera ca fiind contraventie. Mai multe informatii despre aceasta reglemetare gasiti aici: http://www.avocat-firme.info/firmele-sunt-obligate-sa-treaca-pe-site-ul-propriu-adresa-sediului-social-si-cui-ul-pentru-a-nu-fi-amendate.html

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

Discussion 1 Comment

  1. Violeta

    Buna ziua.As avea si eu o lamurire cu privire la functionarea unui eshop.Cum se elibereaza facturile catre clienti?Trebuie obligatoriu casa de marcat sau se poate cu un anumit program?Multumesc anticipat.

Leave a Reply