UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma in domeniul turismului – Hoteluri si Restaurante

in Blog, Infiintare Firma / 3 Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul turismului, cu desfasurarea activitatilor de cazare in hoteluri sau pensiuni si a activitatilor de alimentatie publica in restaurante, primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii in domeniul turismului – Hoteluri si Restaurante este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL care are ca obiect principal turismul, mai exact activitati de cazare in hoteluri, pensiuni si a activitatilor de alimentatie publica in restaurante, va trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege un cod caen din sectiunea I (Caen rev.2) ce corespunde domeniului hoteluri si restaurante.

Aceasta sectiune include asigurarea cazarii de scurta durata pentru turisti si alti calatori precum si asigurarea meselor si a bauturii pentru consumul imediat. Cantitatea si tipul serviciilor suplimentare furnizate in cadrul acestei sectiuni pot fi extrem de variate.
Aceasta sectiune exclude asigurarea cazarii de lunga durata, care este clasificata in tranzactii imobiliare (Sectiunea L). Se exclude, de asemenea, pregatirea mancarurilor sau a bauturilor care nu sunt pentru consumul imediat sau care sunt vandute prin canale de distributie independente, adica prin activitati de comert cu ridicata sau cu amanuntul. Prepararea acestor alimente este clasificata la industria prelucratoare (sectiunea C).

In functie de specificul activitatii de turism pentru hoteluri si restaurante pe care doriti sa o desfasurati alegeti codul caen care corespunde cerintelor dumneavoastra.

Aici putei gasi codurile caen specifice domeniului  turismului – hoteluri si restaurante:

Cod CAEN : 55 Hoteluri si alte facilitati de cazare.

551 Hoteluri si alte facilitati de cazare similare
5510 Hoteluri si alte facilitati de cazare similare

552 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata
5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata

553 Parcuri pentru rulote, campinguri si tabere
5530 Parcuri pentru rulote, campinguri si  tabere

559 Alte servicii de cazare
5590 Alte servicii de cazare

Cod CAEN : 56 Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie

561 Restaurante
5610 Restaurante

562 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente si alte servicii de alimentatie
5621 Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente
5629 Alte servicii de alimentatie n.c.a.

563 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor
5630 Baruri si alte activitati de servire a bauturilor

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate.

Cum procedez pentru a infiinta o firma de turism cu activitati de cazare in hoteluri-pensiuni si activitati de alimentatie publica in restaurante?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

 • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
 • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 3 Comments

 1. Raluca Tatu

  In cazul infiintarii unei agentii de turism ce Cod Caen trebuie sa aleg pentru domeniul acesta de activitate?

  • Av. Leonte

   Pentru a functiona ca si agentie de turism aveti nevoie de urmatoarele coduri caen, in functie de activitatea pe care doriti sa o prestati:
   Codul 7911 – Activitati ale agentiilor turistice;
   Codul 7912 – Activitati ale tur-operatorilor;
   Codul 7990 – Alte servicii de rezervare si asistenta turistica.

 2. Alexandru

  Buna ziua
  Îmi Spune-ți va rog ce cod CAEN se referă la organizarea tur-urilor cu Moto pe teritoriul RM

Leave a Reply