Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul agriculturii, silviculturii si pescuitului, primul pas este sa va infiintati o firma specifica acestei activitati.
Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea ctivitatii in domeniul agriculturii, silviculturii si pescuitului este Societatea cu raspunderi limitate (SRL).
In cazul infiintarii unui SRL care are ca obiect principal agricultura, silvicultura si pescuitul va trebuii sa stabiliti urmatoarele aspecte:
- Denumirea societatii comerciale. Cum aleg numele firmei?
- Numarul de asociati care participa la infiintarea firmei. Poate fi o sociteate comerciala cu asociat unic sau cu mai multi asociati. Pot fi asociat in mai multe firme?
- Sediului social al firmei. Cum stabilesc sediul social al firmei?
- Domeniul principal de activitate si domeniiile secundare de activitate. Cum aleg codurile Caen?
- Infiintarea unui punct de lucru la care sa desfasurati activitati (optional).
Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege un cod caen din sectiunea A (Caen rev.2) ce corespunde domeniului: agricultura, silvicultura si pescuit.
Aceasta sectiune acopera exploatarea resurselor naturale vegetale si animale si cuprinde activitatile de obtinere a recoltelor de plante vegetale, cresterea animalelor, activitati din domeniul forestier, obtinerea altor plante si preluarea de animale dintr-o ferma sau din habitatul lor natural. Aceasta sectiune cuprinde 3 diviziuni:
01 Agricultura, vanatoare si servicii anexe
Aceasta diviziune distinge doua activitati de baza: productia vegetala si productia animaliera. Aceasta diviziune include si agricultura organica, precum si cresterea plantelor si animalelor modificate genetic. Se includ activitati de productie vegetala pe cimp si in sere. Sunt incluse de asemenea activitati de servicii aferente agriculturii, vanatorii si alte activitati conexe. Se accepta faptul ca multe expoatatii agricole au o productie echilibrata ce cuprinde atat produse vegetale cat si animale si ca ar fi arbitrar sa le clasificam intr-o categorie sau alta. Activitatea agricola exclude orice prelucrare ulterioara a produselor agricole (clasificate in diviziunile 10, 11 si 12), in afara de cea necesara pregatirii lor pentru vanzarea primara. Pregatirea pentru vanzarea primara este inclusa aici. Diviziunea exclude activitatile de amenajare a terenului (de ex : terasarea terenului agricol, drenarea, pregatirea orezariilor etc.) precum si activitatile desfasurate de achizitori si asociatiile cooperatiste angajate in comercializarea produselor agricole.
02 Silvicultura si exploatare forestiera
Aceasta diviziune include productia de busteni, precum si extragerea si colectarea produselor nelemnoase si colectarea plantelor si fructelor din flora spontana a padurilor (exclusiv material lemnos). Pe langa productia de lemn, activitatile forestiere realizeaza si produse care, ulterior, sunt supuse unei prelucrari minimale, cum sunt lemnele de foc, carbunele de lemn, aschiile de lemn si bustenii folositi in forma neprelucrata (de exemplu stalpi de mina, lemn pentru celuloza etc.).Aceste activitati pot fi efectuate atat in paduri naturale cat si pe plantatii. Sunt excluse activitatile de prelucrarea ulterioara a lemnului incepand cu despicarea si rindeluirea lemnului, vezi diviziunea 16.
03 Pescuitul si acvacultura
Aceasta diviziune include activitatile de pescuit si acvacultura, acoperind exploatarea resurselor piscicole din mediul marin si apa dulce, in scopul capturarii sau colectarii pestelui, crustaceelor, molustelor si altor vietuitoare precum si al altor produse marine (de exemplu, plante acvatice, perle, bureti etc). Sunt incluse aici si activitatile care in mod normal sunt integrate in realizarea productiei proprii (de exemplu insamantarea stridiilor pentru productia de perle). Activitatile de servicii conexe pescuitului marin sau in ape dulci ori acvacultura sunt incluse in clasele de pescuit sau acvacultura corespunzatoare. Aceasta diviziune nu include construirea si repararea de nave si ambarcatiuni (vezi diviziunile 30 si 33) si nici activitatile de pescuit sportiv sau recreativ (vezi diviziunea 93). Prelucrarea pestelui, a crustaceelor sau molustelor este exclusa, fie ca este vorba de uzine amplasate pe uscat sau de nave-uzina (vezi diviziunea 10).
In functie de specificul activitatii in agricultura, silvicultura si pescuit pe care doriti sa o desfasurati alegeti codul caen care corespunde cerintelor dumneavoastra.
Aici putei gasi codurile caen specifice domeniului agriculturii, silviculturii si pescuitului:
Cod CAEN : 01 Agricultura, vanatoare si servicii anexe.
011 Cultivarea plantelor nepermanente
0111 Cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase si a plantelor producatoare de seminte oleaginoase
0112 Cultivarea orezului
0113 Cultivarea legumelor si a pepenilor, a radacinoaselor si tuberculilor
0114 Cultivarea trestiei de zahar
0115 Cultivarea tutunului
0116 Cultivarea plantelor pentru fibre textile
0119 Cultivarea altor plante din culturi nepermanente
012 Cultivarea plantelor din culturi permanente
0121 Cultivarea strugurilor
0122 Cultivarea fructelor tropicale si subtropicale
0123 Cultivarea fructelor citrice
0124 Cultivarea fructelor semintoase si samburoase
0125 Cultivarea fructelor arbustilor fructiferi, capsunilor, nuciferilor
0126 Cultivarea fructelor oleaginoase
0127 Cultivarea plantelor pentru prepararea bauturilor
0128 Cultivarea condimentelor, plantelor aromatice, medicinale si a plantelor de uz farmaceutic
0129 Cultivarea altor plante permanente
013 Cultivarea plantelor pentru inmultire
0130 Cultivarea plantelor pentru inmultire
014 Cresterea animalelor
0141 Cresterea bovinelor de lapte
0142 Cresterea altor bovine
0143 Cresterea cailor si a altor cabaline
0144 Cresterea camilelor si a camelidelor
0145 Cresterea ovinelor si caprinelor
0146 Cresterea porcinelor
0147 Cresterea pasarilor
0149 Cresterea altor animale
015 Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor)
0150 Activitati in ferme mixte (cultura vegetala combinata cu cresterea animalelor)
016 Activitati auxiliare agriculturii si activitati dupa recoltare
0161 Activitati auxiliare pentru productia vegetala
0162 Activitati auxiliare pentru cresterea animalelor
0163 Activitati dupa recoltare
0164 Pregatirea semintelor
017 Vanatoare, capturarea cu capcane a vanatului si activitati de servicii anexe vanatorii
0170 Vanatoare, capturarea cu capcane a vanatului si activitati de servicii anexe vanatorii
Cod caen : 02 Silvicultura si exploatare forestiera.
021 Silvicultura si alte activitati forestiere
0210 Silvicultura si alte activitati forestiere
022 Exploatarea forestiera
0220 Exploatarea forestiera
023 Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontana
0230 Colectarea produselor forestiere nelemnoase din flora spontana
024 Activitati de servicii anexe silviculturii
0240 Activitati de servicii anexe silviculturii
Cod caen : 03 Pescuitul si acvacultura.
031 Pescuitul
0311 Pescuitul maritim
0312 Pescuitul in ape dulci
032 Acvacultura
0321 Acvacultura maritima
0322 Acvacultura in ape dulci
Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate.
Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul agriculturii, silviculturii si pescuitului?
Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:
- Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
- Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.
Pentru a avea propria firma in domeniul agriculturii, silviculturii si pescuitului, rapid si ieftin, trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:
Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info