UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma de consultanta

in Blog, Infiintare Firma / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul activitatii de consultanta primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii de consultanta este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL, care are ca obiect principal activitatea de consultanta va trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege codul CAEN din grupa 702 ce corespunde activitati de consultanta in management sau codul CAEN 7112 activitati de inginerie si consultant tehnica legate de acestea.

Aici putei gasi codurile caen specifice serviciilor de consultanta:

Cod Caen 7021 – Activitati de consultanta in domeniul relatiilor publice si al comunicarii

Aceasta clasa include acordarea de consultatii, indrumare si asistenta operationala, inclusiv activitati de lobby, pentru firme si alte organizatii in domeniul relatiilor publice si al comunicarii.

Aceasta clasa exclude:
– activitati ale agentiilor de publicitate si servicii de reprezentare media, vezi 731
– activitati de studiere a pietei si de sondare a opiniei publice, vezi 7320.

Cod Caen 7022 – Activitati de consultanta pentru afaceri si management

Aceasta clasa include acordarea de consultatii, indrumare si asistenta operationala pentru firme si alte organizatii pe probleme de management, cum ar fi: planificarea strategica si organizatorica, procese de retehnologizare, managementul schimbarilor, reducerea costurilor si alte probleme financiare; obiective si strategii de marketing; planificarea, si politici privind resursele umane; strategii de compensare si pensionare; planificarea productiei si planificarea controlului.

Aceste servicii pentru afaceri pot include consultanta, indrumare sau asistenta operationala pentru firme si servicii publice cu privire la:
– proiectarea metodelor sau procedurilor contabile, programe de contabilizare a costurilor, proceduri de control bugetar
– consultanta si asistenta acordata firmelor si serviciilor publice pentru planificare, organizare eficienta si control, managementul informatiei etc.

Aceasta clasa exclude:
– proiectarea de software (programe) pentru sisteme de contabilitate, vezi 6201
– consultanta si reprezentare juridica, vezi 6910
– activitati de contabilitate si audit financiar, consultanta in domeniul fiscal, vezi 6920
– activitati de consultanta legate de  arhitectura si  inginerie, vezi 7111; 7112
– activitati de consultanta legate de  mediul inconjurator, agronomie, securitate si similare, vezi 7490- activitati de consultanta privind selectia si plasarea fortei de munca, vezi 7810 -activitati de consultanta in  invatamant, vezi 8560

Cod Caen 7112 – Activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea

Aceasta clasa include:
-activitati de inginerie (adica aplicarea  legilor fizice si a principiilor de inginerie in proiectarea masinilor, materialelor, instrumentelor, structurilor, proceselor si sistemelor) si activitati de consultanta pentru: utilaje, procese industriale si instalatii industrial,
– realizarea de  proiecte privind ingineria civila, hidraulica si de  trafic
– proiecte de gospodarire a apelor
– elaborarea si realizarea de proiecte referitoare la ingineria electrica si electronica, miniera, chimica, mecanica, industriala si de securitate tehnica
– elaborarea proiectelor referitoare la instalatii de aer conditionat, refrigerare, sanitare si de control al poluarii, inclusiv acustica etc.
– prospectiuni geofizice, geologice si supraveghere seismica
– activitati de supraveghere geodezica:
– activitati de supraveghere hidrologica
– activitati de supraveghere a terenurilor si delimitarilor
– activitati de supraveghere de adancime
– cartografie

Aceasta clasa exclude:
– teste de forare in legatura cu activitatile extractive, vezi 0910; 0990
– elaborarea sau publicarea de programe de calculator (software)  asociate, vezi  5829; 6201
– activitati de consultanta in informatica, vezi 6202; 6209
– testare tehnica, vezi 7120
– activitati de cercetare si dezvoltare conexe ingineriei, vezi 721
– proiectare industriala, vezi 7410
– fotografiere aeriana, vezi 7420

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate..

Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul activitatii de consultanta?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

  • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
  • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 1 Comment

  1. Sorin chis

    Vreau sa deschid o firma care se ocupa de servicii. instalatii aer conditionat montaj si intretinere ventilatoare pentru locuinte

Leave a Reply