UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma curierat

in Blog, Infiintare Firma / 4 Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul serviciilor de curierat primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii in domeniul serviciilor de curierat este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL, care are ca obiect principal serviciile de curierat va trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege codul CAEN din diviziunea 53 ce corespunde activitati de posta si de curier.

Aici putei gasi codurile caen specifice serviciilor de curierat:

Grupa 531 – Activitati postale desfasurate sub obligativitatea serviciului universal

Cod Caen 5310 – Activitati postale desfasurate sub obligativitatea serviciului universal

Aceasta clasa include activitati ale serviciilor postale desfasurate sub obligativitatea serviciului universal de unul sau mai multi furnizori de servicii universale. Activitatile includ utilizarea infrastructurii de servicii universale, inclusiv locatii pentru vanzarea cu amanuntul, facilitati de sortare si prelucrare si rute de transport pentru primirea si distribuirea corespondentei. Distribuirea poate include corespondenta postala, adica scrisori, carti postale, tiparituri (ziare, periodice, articole publicitare etc.), pachete de mici dimensiuni, bunuri sau documente. Sunt incluse de asemenea alte servicii necesare pentru buna desfasuarre a  obligativitatii serviciului universal.
Aceasta clasa include:
– primirea, cartarea, transportul si distribuirea (interna sau internationala) scrisorilor, pachetelor si coletelor  (de tip postal)  de catre serviciile postale desfasurate sub  obligativitatea serviciului universal. Pot fi implicate unul sau mai multe mijloace  de transport si activitatea poate fi efectuata fie cu mijloace de transport proprii (private), fie prin intermediul transportului public
-colectarea corespondentei si a coletelor din cutiile publice de scrisori sau de la oficiile postale
Aceasta clasa exclude:
– activitatile de transfer de credite, economii si mandate postale, vezi 6419

Grupa 532 – Alte activitati postale si de curier

Cod Caen 5320 – Alte activitati postale si de curier

Aceasta clasa include:
– primirea, prelucrarea, transportul si distribuirea (interna sau internationala) scrisorilor, pachetelor si coletelor (de tip postal) de catre  firme ce desfasoara activitati in afara obligativitatii serviciului universal. Pot fi implicate  unul sau mai multe mijloace  de transport si activitatea poate fi efectuata fie cu mijloace de transport proprii ale firmelor respective, fie prin intermediul transportului public.
Aceasta clasa include de asemenea:
– serviciile de livrare la domiciliu
Aceasta clasa exclude:
– transportul de marfuri, vezi (conform tipului de transport) 4920, 4941, 5020, 5040, 5121, 5122

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate..

Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul serviciilor de curierat?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

 • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
 • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 4 Comments

 1. demeter daniel andrei

  buna ziua as vrea sa deschid o firma de colete pe comunitate tari straine ,dar nu am timp sa ma ocup personal de aceste acte lucrez in strainatate cum as putea face pentr a obtine aceste acte sa le faca cineva autorizat pentru asa ceva , si cat ma costa sa deschid o firma cu doar o duba de 3,5 t pentru inceput . Multumesc

  • Av. Leonte

   Pentru a va putea da un raspuns corect spetei dumneavoastra am nevoie de mai multe detalii si in acest sens va rog ma sunati Luni-Vineri la tel: 0722 236 175 intre orele 11-18. Va rog sa tineti cont de faptul ca oferim servicii juridice doar in Bucuresti si Ilfov.


   Cu stima,
   Av. Leonte Oana Madalina

   Tel: 0722 236 175
   Email: office@avocat-firme.info
   Site: http://www.avocat-firme.info

Leave a Reply