UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma cu sediu in apartament sau gazduirea sediului social la cabinet de avocat?

in Blog, Infiintare Firma / 2 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)

Loading...Loading...
Aflati mai multe informatii privind infiintarea unei firme cu stabilirea sediul intr-un apartament sau infiintarea unei firme cu sediul social gazduit la cabinet de avocat din urmatorul ghid juridic. Potrivit legislatiei in vigoare, o societate comerciala poate fi constituita numai in cazul in care are un sediu social. Fondatorii intreprinderii sunt obligati sa caute un apartament sau un spatiu comercial care poate fi inregistrat ca fiind sediul social al societatii comerciale.

In situatia in care sediul social se va stabili in locuinta fondatorului sau a asociatilor se vor lua  in vedere urmatoarele precizari:

  • inregistrarea societatii comerciale nu se va putea realiza fara acordul Asociatiei de Proprietari sau al vecinilor. Obtinerea unui astfel de document poate fi destul de complicat si necesita mai mult timp.
  • in anumite cazuri presedintele Asociatiei de Locatari are dreptul sa puna conditii exagerate, greu de indeplinite pentru a-si oferi acordul pentru constituirea societatii comerciale. Astfel de conditii pot fi: plata unor cotizatii, trecerea a mai multor persoane la intretinere respectiv plata pentru utilitati care nu au fost folosite etc. Astfel va creste suma cheltuita pe inregistrarea unei societati comerciale.
  • pentru a garanta desfasurarea activitatii in conditii legale este necesara incheierea unui contract privind colectarea deseurilor menajere. Mai mult, fondatorii societatii comerciale vor plati o suma mai mare pentru energia electrica decat persoanele care locuiesc in blocul respectiv.
  • este la fel de important sa se ia in considerare imaginea societatii comerciale. Astfel intreprinderile cu un sediu social intr-un cartier mai izolat cu o reputatie proasta, isi pot pierde credibilitatea in fata creditorilor. Inainte de a ajunge la fata locului colaboratorii si fondatorii altor societati comerciale isi pot face o impresie proasta despre imaginea firmei respective.

Conform legislatie in vigoare unele cabinete de avocatura ofera servicul de gazduire sediu social pentru a scuti fondatorii unei societati comerciale de la cautarea indelungata a unui sediu social ideal pentru firma lor. Serviciul juridic de gazduire sediu social prezinta o serie de avantaje:

  • costuri reduse comparativ cu inchirierea unui spatiu;
  • rapiditatea intocmirii actelor (contractul de asistenta juridica reprezinta dovada gazduirii sediului social la cabinetul de avocatura);
  • nu este necesar acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari;
  • contractul de asistenta juridica nu se inregistreaza la administratia financiara;
  • sediul profesional al avocatului poate gazdui un numar nelimitat de sedii sociale;
  • receptia si notificarea corespondentei adresate firmei dumneavoastre.

 

Cabinetul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social in Bucuresti rapid si in cele mai bune conditii. Onorariul pentru acest serviciu este de 600 lei/ 6 luni sau 1000 lei/ an.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

 

Discussion 2 Comments

Leave a Reply