UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma catering

in Blog, Infiintare Firma / 3 Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Daca doriti sa incepeti o facere in domeniul serviciilor catering primul pas este sa va infiintati o firma  specifica acestei activitati.

Cea mai buna si des folosita forma juridica pentru desfasurarea activitatii in domeniul serviciilor de catering este societatea cu raspunderi limitate (SRL).

In cazul infiintarii unui SRL, care are ca obiect principal serviciile de catering va trebui sa stabiliti urmatoarele aspecte:

Pentru stabilirea obiectului principal de activitate se va alege codul CAEN din grupa 562 ce corespunde activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente si alte servicii de alimentatie.

Aici putei gasi codurile caen specifice serviciilor de catering:

Cod Caen 5621 – Activitati de alimentatie (catering) pentru evenimente

Aceasta clasa include asigurarea serviciilor de alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, in locatia specificata de catre client, pentru un anumit eveniment.
Aceasta clasa exclude:
– fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revanzarii, vezi  1089
– comert cu amanuntul al produselor alimentare perisabile, vezi diviziunea 47

Cod Caen 5629 – Alte activitati de alimentatie n.c.a.

Aceasta activitate include catering-ul industrial, adica asigurarea serviciilor de alimentatie bazate pe aranjamente contractuale cu clientul, pentru o perioada de timp determinata. Este inclusa de asemenea activitatea unitatilor alimentare concesionate in cadrul bazelor sportive si al altor unitati similare. Hrana este adesea preparata intr-o unitate centrala.
Aceasta clasa include:
– furnizori de servicii de alimentatie pentru contractori (de  exemplu: companii de transport)
– activitatea unitatilor de alimentatie concesionate in cadrul bazelor sportive si al unitatilor similare
– activitatea cantinelor sau bufetelor (de  exemplu pentru fabrici, birouri, spitale sau scoli) pe baza de concesionare
Aceasta clasa exclude:
– fabricarea de produse alimentare perisabile destinate revanzarii, vezi 1089
– comertul  cu amanuntul al produselor alimentare, vezi diviziunea 47

Dupa ce ati stabilit obiectul principal de activitate si ati ales unul din codurile caen mentionate mai sus, puteti adauga si alte obiecte secundare de activitate..

Cum procedez pentru a infiinta o firma in domeniul serviciilor de catering?

Tot ce trebuie sa faci ca sa infiintezi o firma noua este sa contactezi cabinetul nostru de avocatura si sa pregatesti urmatoarele acte necesare:

 • Cartea de identitate sau pasaportul asociatului sau asociatilor care urmeaza sa infiinteze firma noua precum si a administratorului firmei. Cum pot infiinta o firma doar cu buletinul?
 • Documentele care atesta stabilirea sediului social al firmei. Pentru stabilirea sediului social al firmei aveti nevoie de actul de proprietate (in cazul in care detineti in proprietate un imobil in care va fi stabilit sediul social) sau contractul de inchiriere (in situatia in care inchiriati un imobil in scopul stabilirii sediului social). Daca aveti probleme in gasirea unui spatiu pentru sediu social, noi va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.

Pentru a avea propria firma rapid si ieftin trebuie doar sa ne contactati, iar cabinetul nostru de avocatura se va ocupa pentru dumneavoastra de toata procedura infiintarii firmei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 3 Comments

 1. Dan

  Salut, doresc sa stiu va rog, daca se poate demara o afacere de catering din propria bucatarie. Mai exact este vorba de mancare exlusiv raw vegane (crude). Daca am un apartament in care nu sta nimeni, se poate lua aviz pentru a folosi bucataria ca punct de lucru pentru prepararea tipurilor de mancare, a sucurilor si a smoothieurilor? Inca o data mentionez ca nu se gateste nimic la flacara, fiind vorba exclusiv de o alimentatie raw vegana. Multumesc

  • Av. Leonte

   Buna ziua,

   Trbuie sa va adresati celor care emit autorizatii de functionare pentru activitati de alimentatie publica, mai exact autoritatilor locale.

Leave a Reply