UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma 2020

in Blog, Infiintare Firma / 1 Comment

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (14 votes, average: 4.36 out of 5)

Loading...Loading...
Infiintarea unei firme de tip SRL in 2020 se poate realiza in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului la Registrul Comertului din aria careia se afla sediul social al firmei. In urmatorul articol va prezentam care sunt pasii, actele si costurile necesare infiintarii unei firme in 2020.

1. Alegerea şi rezervarea denumirii firmei. Pentru a nu pierde prea mult timp, pregatiti cel puţin 3 denumiri pe care le puteţi trece în cererea de verificare a disponibilitatii denumirii firmei si a rezervarii acesteia. Onrc nu mai percepe o taxa pentru aceasta procedura.

infiintare-firma-20202. Stabilirea obiectului principal de activitate si a celor secundare, conform clasificarii societatilor comerciale functie de codul CAEN. Aici gasiti informatii utile in alegerea codurilor caen.

3. Depunerea capitalului social la banca. Capitalul social minim in cazul unui SRL este de 200 lei si trebuie depus in contul firmei la o banca comerciala.

4. Stabilirea sediului social. Pentru a va infiinta o firma trebuie sa dovediti ca aveti la dispozitie un sediu unde va veti desfasura activitatea. Sediul poate fi:
– proprietatea dumneavoastra (contract de vanzare-cumparare sau certificat de mostenitor);
– un spatiu inchiriat (contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale);
– un spatiu asupra caruia aveti un contract de comodat (contract de comodat, de uz, uzufruct) sau luat in leasing imobiliar (contract de leasing imobiliar);
– gazduit la un cabinet de avocatura care ofera serviciu de gazduire sediu social. Aici gasiti mai multe informaţii despre acest serviciu de gazduire sediu social.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social cu un onorariu de 600 lei/ 6 luni sau 1000 lei/ un an.

Dovada sediului se face cu copii dupa actele enumerate mai sus, functie de categoria in care va incadrati.

In situatia in care stabiliti sediul social intru-un imobil in care exista vecini si asociatie de locatari aveti nevoie sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru a putea stabili sediul social in acel imobil.

5. Redactarea actului constitutiv. Aici gasiti informatii utile despre ce trebuie sa contina actul constitutiv pentru un SRL.

6. Declaraţia pe proprie raspundere (din care să rezulte ca indepliniţi conditiile legale pentru detinerea calitatii de asociat si/sau adminsitrator) si obtinirea specimenului de semnatura. Acesata procedura se va realiza in fata unui notar si va costa în jur de 50-100 lei in functie de notar.

Potrivit Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, infiintarea firmei in 2020 se realizeaza in 3 zile de la depunerea urmatoarelor acte la registrul comertului:

– cererea de inregistrare;

– actul constitutiv semnat de asociati; acesta poate fi atestat de avocat, sau poate fi sub semnatură privata (semnat doar de asociati)

– rezervarea denumirii societatii comerciale eliberata de registrul comertului

– actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare

– documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinaţie de sediu social (contract de comodat, de inchiriere, contractul de asistenta juridica in situatia în care sediul se stabileste la avocat prin serviciul de găzduire sediu social);

– acordul vecinilor şi al asociatiei de proprietari cand sediul social al firmei se stabileste intru-un bloc de locuinţe;

– declaratia pe propria raspundere a asociatilor si a administratorului societatii comerciale, autentificate de notar;

– specimenul de semnătură al administratorului firmei eliberat de notar;

– dovada depunerii capitalului social al societatii comerciale la o banca aleasa de asociati,

– declaratia pe proprie raspundere a asociatilor potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificată de notar;

– copii certificate ale actelor de identitate ale asociaţilor;

– dupa caz, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale;

– dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Taxa pentru infiintarea unei firme este de aproximativ 120 lei, iar aceasta taxa se plateste la ONRC pentru Monitorul Oficial .

In concluzie costul infiintarii unei firme de tip SRL in Romania este : 200 lei (capitalul minim social) + 100 lei (taxe notar pentru declaratii şi specimen de semnătură) + 120 lei (taxa ONRC) = 420 lei

Daca nu aveti timp si vreti ca noi sa ne ocupam de intreg procesul de infiintare a firmei, onorariul pentru acest serviciu juridic este de 300 lei.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice pentru infiintarea unei firme in 2020 rapid cat si posibilitatea de a va putea infiinta firma doar cu buletinul, fara alte acte.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 1 Comment

  1. Madalina

    Bună ziua, îmi pot înființa un SRL fără sa încep activitatea pe el? De ex, îl înființez anul acesta, luna asta dar abia la anul în 2021 sa încep activitatea. Se plătește ceva doar pt faptul ca exista srl ul?

Leave a Reply