UXDE dot Net Wordpress Themes

Infiintare firma 2016

in Blog, Infiintare Firma / 18 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4.25 out of 5)

Loading...Loading...
Infiintarea unei firme de tip SRL in 2016 se poate realiza in 3 zile lucratoare de la depunerea dosarului la Registrul Comertului din aria careia se afla sediul social al firmei. In urmatorul articol va prezentam care sunt pasii, actele si costurile necesare infiintarii unei firme in 2016.

1. Alegerea şi rezervarea denumirii firmei. Pentru a nu pierde prea mult timp, pregatiti cel puţin 3 denumiri pe care le puteţi trece în cererea de verificare a disponibilitatii denumirii firmei si a rezervarii acesteia. Onrc percepe o taxa pentru aceasta procedura in valuare de 72 de lei.

infiintare-firma-20162. Stabilirea obiectului principal de activitate si a celor secundare, conform clasificarii societatilor comerciale functie de codul CAEN. Aici gasiti informatii utile in alegerea codurilor caen.

3. Depunerea capitalului social la banca. Capitalul social minim in cazul unui SRL este de 200 lei si trebuie depus in contul firmei la o banca comerciala.

4. Stabilirea sediului social. Pentru a va infiinta o firma trebuie sa dovediti ca aveti la dispozitie un sediu unde va veti desfasura activitatea. Sediul poate fi:
– proprietatea dumneavoastra (contract de vanzare-cumparare sau certificat de mostenitor);
– un spatiu inchiriat (contract de inchiriere sau subinchiriere inregistrat la organele fiscale);
– un spatiu asupra caruia aveti un contract de comodat (contract de comodat, de uz, uzufruct) sau luat in leasing imobiliar (contract de leasing imobiliar);
– gazduit la un cabinet de avocatura care ofera serviciu de gazduire sediu social. Aici gasiti mai multe informaţii despre acest serviciu de gazduire sediu social.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera serviciul de gazduire sediu social cu un onorariu de 600 lei/ 6 luni sau 1000 lei/ un an.

Dovada sediului se face cu copii dupa actele enumerate mai sus, functie de categoria in care va incadrati.

In situatia in care stabiliti sediul social intru-un imobil in care exista vecini si asociatie de locatari aveti nevoie sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari pentru a putea stabili sediul social in acel imobil.

5. Redactarea actului constitutiv. Aici gasiti informatii utile despre ce trebuie sa contina actul constitutiv pentru un SRL.

6. Declaraţia pe proprie raspundere (din care să rezulte ca indepliniţi conditiile legale pentru detinerea calitatii de asociat si/sau adminsitrator) si obtinirea specimenului de semnatura. Acesata procedura se va realiza in fata unui notar si va costa în jur de 50-75 lei in functie de notar.

Potrivit Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale, infiintarea firmei in 2016 se realizeaza in 3 zile de la depunerea urmatoarelor acte la registrul comertului:

– cererea de inregistrare;

– actul constitutiv semnat de asociati; acesta poate fi atestat de avocat, sau poate fi sub semnatură privata (semnat doar de asociati)

– rezervarea denumirii societatii comerciale eliberata de registrul comertului

– actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare

– documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinaţie de sediu social (contract de comodat, de inchiriere, contractul de asistenta juridica in situatia în care sediul se stabileste la avocat prin serviciul de găzduire sediu social);

– acordul vecinilor şi al asociatiei de proprietari cand sediul social al firmei se stabileste intru-un bloc de locuinţe;

– declaratia pe propria raspundere a asociatilor si a administratorului societatii comerciale, autentificate de notar;

– specimenul de semnătură al administratorului firmei eliberat de notar;

– dovada depunerii capitalului social al societatii comerciale la o banca aleasa de asociati,

– declaratia pe proprie raspundere a asociatilor potrivit careia indeplinesc conditiile prevazute de lege pentru detinerea si exercitarea calitatii de asociati, atestata de avocat sau autentificată de notar;

– copii certificate ale actelor de identitate ale asociaţilor;

– dupa caz, imputernicire speciala (in forma autentica), avocatiala sau delegatie pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale;

– dovezile privind plata taxelor/tarifelor legale.

Taxele pentru infiintarea unei firme au fost eliminate incepand cu data de 1 februarie 2017.

In concluzie costul infiintarii unei firme de tip SRL in Romania este : 200 lei (capitalul minim social) + 100 lei (taxe notar pentru declaratii şi specimen de semnătură) = 300 lei

Daca nu aveti timp si vreti ca noi sa ne ocupam de intreg procesul de infiintare a firmei, onorariul pentru acest serviciu juridic este de 300 lei.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice pentru infiintarea unei firme in 2016 rapid cat si posibilitatea de a va putea infiinta firma doar cu buletinul, fara alte acte.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 1. George

  Va salut,

  Sunt interesat de deschiderea unei firme cu domeniul de activitate vanzarea cu amanuntul a articolelor sportive, CAEN 4764: Comert cu amanuntul al echipamentelor sportive in magazine specializate. Pentru inceput, business-ul va fi doar online, urmand ca in 1-2 ani sa deschid si un magazin fizic. Sediul social va fi reprezentat de domiciliul meu. Va rog sa imi spuneti cum putem sa demaram cat mai rapid procedurile si in cat timp pot avea firma gata.

  Multumesc!

  George

  • Av. Leonte

   Buna ziua,

   Va rog ma sunati Luni-Vineri la tel: 0722 236 175 intre orele 11-18 pentru a stabili o intalnire si toate detaliile.

   • Valeria

    Buna ziua , cum pot face sa deschid un SRL in Romania cu posibilitatea de a avea lucrari de constructii si in Italia ? V-as fi f.recunoscatoare daca mi-ati raspunde pentru ca pagina d.stra este pe departe cea mai clara si la obiect din tot ce am gasit pana acum !
    Cu multumiri Valeria Constantinescu

 2. clanton alina

  Buna ziua as dori sa imi deschid o firma de distributie legume fructe ce acte sunt necerase

  • Av. Leonte

   Buna ziua,

   Actele necesare pentru infiintarea unei firme sunt:
   – actele de identitate ale asociatilor firmei in curs de inmatriculare
   – documentul care atesta dreptul de folosinta asupra spatiului cu destinaţie de sediu social (contract de comodat, de inchiriere, contractul de asistenta juridica in situatia în care sediul se stabileste la avocat prin serviciul de găzduire sediu social)

   Pentru mai multe detalii sau in situatia in care doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la tel: 0722 236 175 Luni-Vineri intre orele 10-18

   Cu stima,
   Av. Leonte Oana Madalina

 3. Luana

  Buna ziua. Pot sa infiintez o noua firma in cazul in care eu si asociatul meu detinem o alta inactiva fiscal din pricina expirarii sediului social? Dar un Ong ? Va multumesc

  • Av. Leonte

   Buna ziua,

   Pentru a va putea da un raspuns corect spetei dumneavoastra am nevoie de mai multe detalii si in acest sens va rog ma sunati Luni-Vineri la tel: 0722 236 175 intre orele 11-18.

 4. deea

  Buna seara, imi pot deschide un srl daca am datori la o firma de telefonie mobila? Multumesc anticipat

 5. Natalia

  Buna ziua, as fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta cu informatie privind cum as putea deschide o firma SRL in Iasi cu drept de comercializare a materialelor stomatologice si petrecere a seminarelor ? Care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez ?
  Multumesc anticipat

  • Natalia

   Cit ar costa toate procedurie , care sunt actele necesare si cit timp ar dura ?

   • Av. Leonte

    Buna ziua,

    Onorariul pentru infiintarea unui SRL in Bucuresti, cu asociat unic este 400 lei, plus capitalul minim social de 200 lei pe care va trebuii sa-l depuneti in contul firmei in banca. Durata procesului de infiintare este de 3 zile de la depunerea dosarului la ONRC.

    Daca nu dispuneti de sediu social va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti, iar onorariul pentru acest serviciu este 600 lei pentru 6 luni sau 1000 lei pentru un an. Daca alegeti si serviciul de gazduire sediu social, onorariul pentru infiintare SRL va fi doar 300 lei.

    Pentru mai multe detalii sau in situatia in care doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la tel: 0722 236 175 Luni-Vineri intre orele 10-18.

 6. Gheorghe

  Buna! Vrau să mă ajutați să înființez o firmă de transport marfa internațional !!! O iau de la zero , nu am sediu in România , si cit o sa mă coaste sa o scot in capăt ( la cheie)!!!?

 7. Elena

  Buna ziua,
  Sunt interesată sa deschid o firma de catering. Ce acte sunt necesare si cum trebuie sa procedez? Multumesc !

 8. Marian

  Buna ziua, m-ar interesa sa i fintez o firma cu codurile caen creatii web sau web design , respectiv voi crea websiteuri pentru clienti , toata treaba va fi online , care ar fi costurile ? multumesc

 9. Manuel

  As vrea sa stiu daca aveti sediu si in focsani pentru a ma putea ajuta la infiintarea unui SRL.multumesc

 10. Iudith

  Buna ziua, doresc sa imi infintez un SRL , domeniul de activitate va fi trainer de lb straina.
  Oare ma puteti ajuta cu info despre actele necesare?
  Multumesc

  • Av. Leonte

   Buna ziua,

   In acest articol gasiti toate informatiile utile legate de actele necesare infiintarii unei firme: http://www.avocat-firme.info/acte-infiintare-firma.html

   Daca doriti ne putem acupa noi de tot procesul infiintarii firmei. Onorariul pentru infiintarea unui SRL in Bucuresti, cu asociat unic este 400 lei, plus capitalul minim social de 200 lei pe care va trebuii sa-l depuneti in contul firmei in banca. Durata procesului de infiintare este de 3 zile de la depunerea dosarului la ONRC.

   Daca nu dispuneti de sediu social va putem oferi serviciul de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti, iar onorariul pentru acest serviciu este 600 lei pentru 6 luni sau 1000 lei pentru un an. Daca alegeti si serviciul de gazduire sediu social, onorariul pentru infiintare SRL va fi doar 300 lei.

   Pentru mai multe detalii sau in situatia in care doriti sa colaboram va rog sa ma contactati la tel: 0722 236 175 Luni-Vineri intre orele 10-18

Leave a Reply