UXDE dot Net Wordpress Themes

Inchiderea sau dizolvarea unui SRL cu doi sau mai multi asociati

in Blog, Informatii Registrul Comertului / 2 Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.80 out of 5)

Loading...Loading...
Asociatii unei firme pot solicita dizolvarea societatii comerciale din diferite motive precum: nerealizarea sau imposibilitatea realizarii obiectelor de activitate ale firmei, insolventa societatii comerciale sau trecerea perioadei prestabilite pentru durata societatii comerciale.

In situatia in care fondatorii intreprinderii sunt de acord cu decizia de dizolvare si cu modalitatea in care va fi impartit patrimoniul social, inchiderea sau dizolvarea unui SRL cu doi sau mai multi asociati se va realiza in modul urmator:

In prima etapa se va intocmi un dosar complet pentru dizolvarea firmei. Intreprinzatorii vor include in acest dosar urmatoarele documente oficiale:

 • Cererea de inregistrare privind decizia asociatilor pentru dizolvarea societatii comerciale;
 • Decizia Adunarii generale a actionarilor (A.G.A.) de dizolvare si prin consecinta a lichidarii firmei respective prin acordul unanim al fondatorilor societatii. Acest document va mai cuprinde decizia asociatilor de a imparti activele ramase intre asociati si de a achita datoriile creditorilor cu o mentiune speciala privind incetarea mandatului membrilor organelor de conducere si administrare. Acest document se va depune in varianta originala;
 • Dovada achitarii taxelor de publicare in Monitorul Oficial, Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC;

In anumite cazuri:

– se vor depune avizele prealabile prevazute de unele prevederi legislative (precum cele prevazute de Agentia de mediu etc.)

– se va depune o imputernicire speciala avocatiala in varianta originala sau o delegatie pentru persoana desemnata sa monitorizeze si sa indeplineasca in numele asociatilor toate formalitatile legale.

A doua etapa in procesul de dizolvare al unui SRL se numeste ‚radierea’. Pentru a demara acesta operatiune legala, asociatii firmei vor intocmi un dosar care va contine urmatoarele documente oficiale:

 • Certificatul de Inregistrare si anexele, depuse in varianta originala;
 • Cererea de radiere a firmei respective;
 • Situatia financiara de lichidare a societatii comerciale;
 • O copie de pe hotararea de repartizare a activelor societatii aprobata de asociatii firmei;
 • Certificatul de la Administratia Financiara care confirma faptul ca firma nu are datorii la contributiile sociale respectiv la bugetul de stat;
 • Imputernicirea speciala avocatiala sau o delegatie pentru persoana desemnata sa indeplineasca toate formalitatile legale in numele asociatilor firmei respective (varianta originala);
 • Dovada achitarii taxelor de publicare in Monitorul Oficial, Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC;

Hotararea privind dizolvarea unui SRL este luata de Instanta Judecatoreasca sau de Adunarea Generala a Asociatilor. Dizolvarea unei societati comerciale este reglementata de Legea nr.31/1990. Intreprinzatorii care au decis incetarea activitatii comerciale a unei firme pot apela la ajutorul unui cabinet de avocatura pentru a finaliza toate operatiunile legale pentru dizolvare societatii.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de inchiderea si dizolvarea unui SRL cu doi sau mai multi asociati.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

Discussion 2 Comments

 1. Adrian

  Va multumesc pentru informatiile bine sintetizate.
  Apreciez efortul depus.
  Aveti in vedere ca la certificatul de la Administratia Financiara ati scris “prin care sa ateste ca are datorii” si cred ca vroiati sa spuneti “prin care sa ateste ca nu are datorii la contributiile sociale…”.
  In rest, este perfect.
  Toate bune,

Leave a Reply