Societatile comerciale care doresc sa-si promoveze ofertele si produsele prin intermediul retelelor virtuale pot investi in crearea unui site oficial pentru firma lor. Detinerea unui site web este o solutie ideala pentru a creste numarul clientilor si al colaboratorilor care pot accesa pagina oficiala a firmei pentru a afla informatii utile despre serviciile oferite de societatea respectiva.
Potrivit legislatiei in vigoare, firmele sunt obligate sa treaca pe site-ul propriu adresa sediului social si CUI-ul, pentru a nu fi amendate cu 5000 lei. Fondatorii societatilor trebuie sa aiba in vedere aceasta prevedere legala pentru a evita sanctiunile date de organele de inspectie fiscala din cadrul Ministerului Finantelor Publice-Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
Legea 441/2006 art.74 precizeaza faptul ca firmele din Romania sunt obligate sa treaca: sediul social, codul unic de inregistrare, denumirea firmei, numarul din Registrul Comertului respectiv forma juridica a societatii pe fiecare prospect, factura, tarif sau comanda. Bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice fac exceptie de la aceasta regula. Aceste documente vor cuprinde datele importante stabilite de prevederile legale din domeniul respectiv.
Aici gasiti textul integral din legea 441/2006 art.74:
“(1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert, emanand de la o societate, trebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare. Sunt exceptate bonurile fiscale emise de aparatele de marcat electronice, care vor cuprinde elementele prevazute de legislatia din domeniu.
(2) Daca societatea pe actiuni opteaza pentru un sistem dualist de administrare, in conformitate cu prevederile art. 153, documentele prevazute la alin. (1) vor contine si mentiunea societate administrata in sistem dualist.
(3) In documentele prevazute la alin. (1), daca acestea provin de la o societate cu raspundere limitata, se va mentiona si capitalul social, iar daca ele provin de la o societate pe actiuni sau in comandita pe actiuni, se vor mentiona atat capitalul social subscris, cat si cel varsat.
(4) In situatia in care documentele prevazute la alin. (1) sunt emise de o sucursala, acestea trebuie sa mentioneze si oficiul registrului comertului la care a fost inregistrata sucursala si numarul ei de inregistrare.
(5) Daca societatea detine o pagina de internet proprie, informatiile prevazute la alin. (1) si (3) vor fi publicate si pe pagina de internet a societatii.”
In cazul SRL-urilor informatiile respective vor mai cuprinde si capitalul social al firmei. De asemenea, in cazul S.C.A.-urilor (societate in comandita pe actiuni) sau in cazul S.A.-urilor (societate pe actiuni) se va trece atat capitalul social subscris precum si capitalul varsat pe facturi sau comanda.
Fondatorii societatilor comerciale care detin un site web sunt obligati sa prezinte informatiile mentionate mai sus pe pagina site-ului firmei. Specialistii in domeniul legal ii avertizeaza pe antreprenori ca pentru a evita neplacerile generate de sanctiuni este de ajuns sa afiseze pe site-ul firmei urmatoarele detalii:
- sediu social
- numarul din registrul comertului
- denumirea firmei
- CUI (cod unic de inregistrare)
- forma juridica
Aici va prezintam ca si model un website care respecta cele mentionate mai sus si care are publicate toate elementele de identificare a firmei pe pagina sa web: www.volvotrucks.com/trucks/romanian-market
Organele de control din cadrul Ministerului Finantelor Publice-Agentia Nationala de Administrare Fiscala pot aplica sanctiuni pentru nerespectarea acestor prevederi legale. In cazul fondatorilor unor magazine web este obligatoriu sa se posteze un link catre pagina oficiala a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor ( www.anpc.gov.ro) chiar pe prima pagina a magazinului online.
Prezentarea acestor informatii pe site-ul oficial al firmelor radiaza incredere si garanteaza reputatia impecabila a societatii comerciale. Clientii precum si colaboratorii acestor firme au posibiltiatea sa verifice valabilitatea acestor informatii. Chiar daca unele companii uita sa posteze toate informatiile mentionate mai sus, fondatorii firmelor sunt sfatuiti sa procedeze conform reglementarilor. Antreprenorii care nu au cunostintele necesare pentru a intruni toate conditiile legale si pentru evitarea amenzilor pot apela la consultanta juridica oferita de unele birouri de avocatura.
Cabinetul nostru de avocatura va ofera atat informatii legate de obligativitatea firmelor sa publice pe site-ul propriu datele de identificare conform legislatiei, cat si servicii juridice de infiintari firme rapid si gazduire sediu social.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:
Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info
Este necesar sa afisam aceste informatii pe prima pagina, sau pe o pagina oarecare de pe site-ul nostru?
Pagina mentionata de volvo nu prezinta informatiile despre care vorbiti. De asemenea identific ca nici un site major international nu respecta aceasta.
Daca site-ul este doar de prezentare de ce oare (si chiar trebuie si in acest caz) sa punem toate acele informatii?