UXDE dot Net Wordpress Themes

Dizolvarea firmei la cererea Registrului Comertului

in Blog, Informatii Registrul Comertului / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Neindeplinirea obligatiilor juridice poate cauza dizolvarea firmei la cererea Registrului Comertului. Intreprinzatorii pot previne o astfel de situatie in cazul in care colaboreaza cu o echipa de reprezentati legali pentru a afla despre modificarile legislative si termenele legale in timp.

Conform art.237 din Legea nr.31/1990 persoanele interesate precum si Oficiul National al Registrului Comertului are dreptul sa solicite desfiintarea unei unitati printr-o decizie judecatoreasca.

Situatiile in care se poate ajunge la dizolvarea firmei sunt:

(1)  firma nu a depus situatiile financiare anuale sau documentatia care se depune la Registrul Comertului in maxim 6 luni de la expirarea termenelor legale;

(2)  firma nu si-a completat capitalul social

(3)  asociatii firmei nu se gasesc sau au un domiciliu necunoscut

(4)  societata comerciala nu are organe statutare sau persoanele care coordoneaza activitatea unitatii nu se pot intruni

(5)  firma nu are un sediu social stabilit sau sediul social nu indeplineste conditiile legale pentru a garanta desfasurarea legala a activitatiilor

Decizia instantei judecatoresti privind dizolvarea firmei se inregistreaza in Registrul Comertului, se transmite directiei generale a finantelor publice dupa care va fi publicata in Monitorul Oficial. Consecinta acestei hotarari este ca persoana juridica intra in lichidare si va fi radiata din registrul comertului.

Asociatii firmelor in stare de dizolvare au posibilitatea sa-si indeplineasca obligatiile juridice pe durata procesului. In cazul in care organele statutare reusesc sa rezolve problemele societatii respective cererea Registrului Comertului va fi respinsa de tribunal. Firma isi va putea continua activitatea numai in cazul in care are un sediu social legal, o documentatie actualizata respectiv daca isi completeaza capitalul social.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera informatii si asistenta juridica pentru a evita dizolvarea firmei la cererea Registrului Comertului.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

 

Leave a Reply