UXDE dot Net Wordpress Themes

Cost suspendare temporara a activitatii firmei

in Blog, Costuri si taxe / No Comments

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4.33 out of 5)

Loading...Loading...
Operatiunea pentru suspendare temporara a activitatii firmei se realizeaza la Oficiul Registrul Comertului, in aria careia se afla sediul social al firmei, dupa o procedura reglementata de Legea nr.31/1990 prvind societatile comerciale.

Suspendarea firmei reprezinta operatiunea de intrerupere temporara a activitatii unei societati, in cazul in care asociatii nu mai doresc sa desfasoare niciun fel de activitate pe o perioada determinata.

O societate poate sa isi declare inactivitatea pe o perioada ce nu poate depasi 3 ani, conform art. 237 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Daca activitatea firmei a mai fost suspendata anterior, la calculul perioadei de 3 ani se vor socoti si perioadele de suspendare anterioare.

Pentru a sista, spre exemplu, plata impozitului, asociatii pot opta pentru suspendare pentru o perioada de pana la 3 ani. Inainte de expirarea acestui termen se poate decide lichidarea sau reactivarea societatii.

Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC.

Cabinetul nostru de avocatura se poate ocupa de toata procedura de suspendare temporara a activitatii firmei, iar onorariul pentru acest serviciu juridic este de 250 lei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

Leave a Reply