UXDE dot Net Wordpress Themes

Cost suspendare temporara a activitatii firmei

in Blog, Costuri si taxe / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Operatiunea pentru suspendare temporara a activitatii firmei se realizeaza la Oficiul Registrul Comertului, in aria careia se afla sediul social al firmei, dupa o procedura reglementata de Legea nr.31/1990 prvind societatile comerciale.

Suspendarea firmei reprezinta operatiunea de intrerupere temporara a activitatii unei societati, in cazul in care asociatii nu mai doresc sa desfasoare niciun fel de activitate pe o perioada determinata.

O societate poate sa isi declare inactivitatea pe o perioada ce nu poate depasi 3 ani, conform art. 237 alin. 2 din Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale. Daca activitatea firmei a mai fost suspendata anterior, la calculul perioadei de 3 ani se vor socoti si perioadele de suspendare anterioare.

Pentru a sista, spre exemplu, plata impozitului, asociatii pot opta pentru suspendare pentru o perioada de pana la 3 ani. Inainte de expirarea acestui termen se poate decide lichidarea sau reactivarea societatii.

Taxa perceputa de ONRC pentru inregistrarea mentiunii de suspendare temporara a activitatii este de 250 de lei.

Cabinetul nostru de avocatura se poate ocupa de toata procedura de suspendare temporara a activitatii firmei, iar onorariul pentru acest serviciu juridic este de 250 lei.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>