Operatiunea privind majorarea capitalului social se inregistreaza la Oficiul Registrul Comertului, in aria careia se afla sediul social al firmei, dupa o procedura reglementata de Legea nr.31/1990 prvind societatile comerciale.
Majorarea capitalului social poate avea loc atunci cand se impune procurarea de fonduri financiare sau emiterea unor obligatiuni, atunci cand intervin prevederi legale in acest sens, cand se doreste transformarea unui SRL in SA sau atunci cand exista necesitatea cresterii garantiilor pe care societatea le prezinta fata de creditori, avand in vedere ca asociatii nu raspund in fata acestora decat pana la concurenta capitalului social subscris.
Uneori aceasta majorare a capitalului social apare ca efect al intrarii de noi asociati in societate prin aport propriu de capital. Bineinteles, lista situatiilor in care este necesara majorarea capitalului social nu este limitativa, ci exemplificativa, iar situatiile concrete pot prezenta diverse caracteristici de nuanta. Aici gasiti care sunt modalitatile de majorare a capitaluui social.
Conform Legii nr. 1/2017 nu se mai platesc taxe catre ONRC.
Cabinetul nostru de avocatura se poate ocupa de toata procedura inregistrarii mentiunii de majorare a capitalului social, iar onorariul pentru acest serviciu juridic este de 300 lei.
Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:
Tel: 0722 236 175 si email: office@avocat-firme.info