UXDE dot Net Wordpress Themes

Consultanta juridica pentru afaceri

in Blog / 1 Comment
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Fondatorii unei societati comerciale trebuie sa respecte legislatia in vigoare si sa achite taxele si datoriile catre organe fiscale si alte autoritati. Cei care doresc sa se fereasca de amenzi din cauza nerespectarii unor prevederi legale sunt sfatuiti sa parcurga acest ghid util privind consultanta juridica pentru afaceri. Asociatii firmelor trebuia sa cunoasca toate modificarile in legislatie pentru a putea garanta desfasurarea legala a activitatii economice.

Insa, in Romania mediul fiscal respectiv politico-legislativ financiar se afla intr-o schimbare continua. Astfel, antreprenorii vor fi obligati sa se documenteze permanent despre aparitia unor legi si reglementari care pot influenta activitatea firmei. Cabinetele de avocatura precum si firmele de consultanta fiscala vin in ajutorul intreprinzatorilor care doresc sa incheie contracte avantajoase cu parteneri, creditori si clienti.

Persoanele care doresc sa beneficieze de consultanta juridica oferita de acesti specialisti pot contacta firmele respective personal, prin telefon sau prin intermediul postei electronice. Consilierii care colaboreaza cu birourile de avocatura ii ajuta pe asociatii firmelor sa intocmeasca diferite contracte precum: contracte de munca, de afaceri, contracte de prestari servicii respectiv regulamente interne sau fisa postului. Organele de inspectie vor verifica aceste documente pentru a constata daca societatea comerciala are dreptul sa-si desfasoara activitatea economica.

De asemenea, fondatorii firmelor vor avea nevoie de ajutor in cazul redactarii unor planuri de afaceri sau prezentari de firma. Aceste documente sunt foarte importante pentru a putea estima venitul precum si cheltuielile societatii. Solutia perfecta pentru a evita sanctiunile este sa aveti toate documentele si dosarele completate si aranjate.

Incheierea unui contract de consultanta juridica se va face pe un termen stabilit de catre intreprinzatori si consilieri. Fondatorii societatilor comerciale pot apela la ajutorul acestor experti in cazul majorarii capitalului social, al prelungirii valabilitatii sediului social respectiv in situatia protejarii emblemei firmei.

In situatia majorarii capitalului social firma de consultanta sau cabinetul de avocatura cu o experienta in infiintarea unor societati comerciale, ii va sfatui pe clienti sa depuna un capital social  minim (prevazut de lege) sau o suma mai mare pentru a evita neplacerile generate de eventualele majorari ale capitalului social minim.

In cazul prelungirii valabilitatii sediului social al firmelor, administratorul care colaboreaza cu cabinetele de avocatura ii ajuta pe fondatorii societatilor comerciale sa verifice valabilitatea Actelor de Spatiu. Pentru a evita expirarea valabilitatii contractului este indicat ca documentele respective sa fie verificate regulat de experti.

In cazul emblemelor specialistii in drept comercial ii ajuta pe intreprinzatori sa aleaga un nivel de protectie pentru logo-ul lor. Potrivit expertilor exista o diferenta semnificativa intre ‘logo’, ‘marca’ sau ’emblema’. Persoanele care doresc sa economiseasca bani pot opta pentru nivelul minim de protectie care va costa numai aproximativ 500 RON. Inregistrarea emblemei societatii se va face la oficiile Registrului Comertului.

Scopul firmelor de consultanta este sa gaseasca cele mai eficiente metode pentru a rezolva anumite situatii. Problemele legislative si cele legate de codul fiscal pot avea un impact negativ asupra dezvoltarii afacerii. Cu ajutorul expertilor in domeniul legal si financiar, fondatorii societatilor comerciale vor putea anticipa si rezolva anumite situatii care apar in urma modificarilor in domeniul legislativ. Majoritatea firmelor de consultanta juridica ofera servicii de audit respectiv servicii contabile si de administrare.

Colaboratorii firmelor de consultanta sau ai cabinetelor de avocatura pot deveni reprezentantii legali ai fondatorilor firmelor. Acesti specialisti pot depune documentele oficiale la oficiul Registrului Comertului, la primarii sau la Administratia Finantelor Publice etc.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de consultanta juridica pentru afaceri.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 1 Comment

 1. Iliescu

  Buna Ziua,

  As dori sa aflu cateva informatii legate de infiintarea unei firme in Romania si apoi creearea unui grup cu una din Franta.
  Imi putetri trimite o adresa de email unde sa pot trimite intrebarile mele.
  Care este costul si cum il achit.

  Multumesc,
  Maria Iliescu

Leave a Reply