UXDE dot Net Wordpress Themes

Ce firme sunt obligate sa-si modifice denumirea?

in Blog, Informatii Registrul Comertului / No Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
In momentul in care noul Cod de procedura civila va intra in vigoare, anumite firme vor fi nevoite sa-si schimbe denumirea. Societatile comerciale au nu mai mult de doi ani la dispozitie pentru a realiza aceasta operatiune legala si pentru a efectua toate modificarile in documentele importante ale firmei.

Ce firme sunt obligate sa-si modifice denumirea? Potrivit Legii nr 79/2012 fiecare firma care are in denumire sintagma ‚societate comerciala’ va fi obligata sa inlocuiasca aceasta sintagma cu un singur cuvant, ‚societate’. Noul Cod de procedura civila va intra in vigoare la 1 februarie 2013 iar societatile comerciale au termen pana la 1 februarie 2015 sa-si schimbe denumirea  si sa efectueze toate modificarile ulterioare.

Conform art.79 din Legea nr. 76/2012 pana la finalizarea modificarilor in documentele oficiale, firma isi poate desfasura activitatea sub denumirea inregistrata de Registrul Comertului. Asociatii acestor intreprinderi vor depune o mentiune privind modificarile efectuate in Actul Constitutiv la oficiile Registrului Comertului in raza carora isi au sediul social. De data aceasta schimbarea denumirii societatii comerciale nu va presupune achitarea unei taxe de inregistrare.

Potrivit legislatiei in vigoare firma este defapt denumirea sub care un intreprinzator isi exercita dreptul de comerciant si semneaza toate documentele importante. In momentul in care aceasta prevedere va intra in vigoare firma nu va putea contine forma juridica a societatii pentru a o deosebi de alte intreprinderi.

Cititi urmatoarele exemple de denumiri care vor fi modificate incepand cu 1 februarie 2013:

SC Societate Comerciala Farmaceutica Arcatim SA
SC Societate Comerciala Prodcoop SA
SC Societate Comerciala De Produse Agroalimentare Industriale si Alimentatie Publica Surpriza SRL
SC Societatea Comerciala De Constructii Napoca SA
SC Societatea Comerciala De Reparatii Si Constructii Pantelimon SA
SC Societatea Comerciala De Constructii Si Reparatii Grand SA
SC Societatea Comerciala Pentru Servicii De Mentenanta A Retelei Electrice De Transport Smart SA
SC Societatea Comerciala De Tratament Balnear Si Recuperare A Capacitatii De Munca T.B.R.C.M. SA
SC Societatea Comerciala De Reparatii Locomotive C.F.R.-S.C.R.L. Brasov SA
SC Societate Comerciala de Consulting si Management NAPO PAD Consult SRL
SC Societate Comerciala de Asigurare-Reasigurare ASTRA SA
SC Societate Comerciala Studioul Cinematografic Animafilm SA
SC Societate Comerciala SEMROM Oltenia SA

In cazul in care aveti nelamuriri in privinta prevederii referitoare la modificarea denumirii unei societati comerciale este indicat sa apelati la ajutorul unui avocat. Completarea corecta a documentelor oficiale si modificarea Actului Constitutiv este foarte importanta. Redactati mentiunea privind modificarile efectuate in Actul Constitutiv care va fi depusa la oficiile Registrului Comertului cu ajutorul unui avocat sau notar public.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice si informatii legate de modificarea denumirii unei societati comerciale.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 

Leave a Reply