UXDE dot Net Wordpress Themes

Alegere nume firma

in Blog, Infiintare Firma / 7 Comments
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
In procesul de constituire a unei societati se urmeaza o serie de etape in egala masura de importante, care nu trebuiesc omise. Una dintre acestea este alegerea si rezervarea numelui viitoarei societati. Acest proces este unul important deoarece poate afecta imaginarea firmei, impactul acesteia asupra publicului, precum si parerea pe care eventualii clienti si-o vor forma despre compania dumneavoastra. De obicei, numele firmei se alege in functie de obiectul de activitate al acesteia, trebuie sa fie unic si atragator, sa inspire credibilitate.

Pentru a inspira credibilitate, nu trebuie sa ne referim exclusiv la segmentul de piata pe care vom activa, putem alege sa facem trimitere si catre eventuale calitati pe care compania noastra le are pentru incheierea cu succes a unei afaceri. Prin alegerea numelui companiei, instauram identitatea acesteia, dar trebuie sa ne asiguram ca ii oferim si unicitate.

Asadar, numele firmei trebuie sa fie unic pe piata din Romania si trebuie sa va asigurati de acest lucru la Registrul Comertului. Daca disponibilitatea numelui este confirmata la Registrul Comertului, veti putea sa o rezervati cu usurinta. Puteti sa verificati daca numele pe care vi-l doriti pentru firma dumneavoastra este folosit deja sau nu, pe site-ul Oficiului National al Registrului Comertului, unde puteti sa accesati indexul tuturor companiilor inregistrate in tara noastra: http://recom.onrc.ro

In ceea ce priveste alegerea unui nume, legea nu impune multe privatiuni, in afara unicitatii.

In acest sens, numele viitroarei dumneavoastre companii trebuie sa difere cu cel putin trei litere fata de orice alt nume inregistrat in indexul ONCR. Trebuie de asemenea mentionat ca anii nu sunt criteriu de diferentiere, nici initialele. Cele trei litere trebuie sa faca parte dintr-un cuvant.

O alta regula importanta este aceea ca numele firmei sa fie scris cu caractere latine. Deci, numele companiei poate fi si in limba engleza sau o alta limba, atata timp cat caracterele sunt latine.

Asadar, alegerea unui nume pentru compania dumneavoastra nu are foarte multe restrictii si va permite sa alegeti demunirea potrivita care sa contribuie la construirea brand-ului companiei si sa defineasca activitatea pe care o veti desfasura.

Cabinetul nostru de avocatura ofera servicii juridice de specialitate pentru infiintare firma si va poate sfatui in alegrea numelui, astfel incat sa faceti cea mai buna alegere.

Pentru informatii suplimentare, ne puteti contactata prin formularul de contact sau la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Discussion 7 Comments

 1. Pop Daniel

  As dori si eu sami deschid o firma cu nume ‘pad grupe ‘ .Eu vreau doar sa por elibera facturi atat cemi recomandati ? astept replay .

 2. stan cristina

  Buna ziua! impreuna cu o prietena doresc sa imi infiintez o firma ce se va ocupa cu comercializarea de haine ptr dama si copii.Am ales tot felul de nume, numai ca toate erau luate.Strig un mare AJUTOR, cu cateva idei.Va multumesc

 3. diana

  Buna ziua !
  as dori sa imi deschid o firma care produce sucuri naturale din legume si fructe ,va rog sa ma ajutati cu un nume potrivit !
  multumesc

 4. gabriel

  Buna ziua
  va rog sa ma lamuriti cu o problema de nume : am cautat pe siteul oncr numele stomestet si nu este disponibil de altfel si stomestet plus si stomestet study acestea apartinand unei singure persoane . Daca eu doresc sa infiintez stomestet inovation spre exemplu va putea fi validat?
  multumesc

 5. Damian

  Buna ziua! vreau sa infiintez o firma de transpor marfa+ constructii.Am nevoie de idei de un nume de firma.Multumesc!

Leave a Reply