UXDE dot Net Wordpress Themes

Actualizarea obiectului de activitate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...Loading...

 
Actualizarea obiectului de activitate este o operatiune importanta pentru a preciza toate aspectele legale ale societatii comerciale. Aceasta procedura poate fi solicitata de intreprinzatori pe baza actului modificator la care se va adauga actul constitutiv actualizat.

Actele necesare pentru inregistrarea cerintei de actualizare al obiectului de activitate de catre Registrul Comertului potrivit Clasificarii Activitatilor din Economia Nationala (CAEN) Rev.2, sunt urmatoarele:

– Cererea de inregistrare (documentul original)
Declaratie-tip pe propria raspundere (actual original)
Actul modificator al actului constitutiv initial ( documentul original aprobat de asociatul unic, grupul asociatilor, directorat sau un document aditional la actul constitutiv initial, oentru actualizare trebuie predata varianta originala)
Actul constitutiv actualizat
Contorul de cuvinte– document in care va fi precizat numarul de semne ale actelor depuse. Intreprinzatorii au datoria sa anexeze la actul care va aparea publicat in Monitorul Oficial, exemplarul Contorului de cuvinte care va cuprinde numarul total de semne cat si 2000 de semne pe pagina de manuscris (se calculeaza atat spatiile cat si caracterele).
– In anumite cazuri se completeaza dosarul cu certificatul de inregistrare respectiv anexele (actul original);
– In anumite situatii se completeaza dosarul si cu o imputernicire avocatiala sau de un alt tip pentru persoanele responsabile de monitorizarea operatiunilor legale (varianta originala)
– Documentele doveditoare privind achitarea tarifelor/taxelor legale:
– timbre judiciare
– taxa judiciara de timbru (actul original)
– tariful de publicare in Monitorul Oficial, Partea a IV-a
– taxe de registru

Observatii legate de depunerea actelor necesare pentru actualizarea obiectului de activitate:

Dreptul de aprobare a cererii ii revine judecatorului delegat care poate solicita alte documente doveditoare pe langa cele mentionate anterior.

Copiile actelor necesare vor fi certificate pe propria raspundere al fondatorului societatii comerciale si semnate cu mentionarea numelui persoanei cu dreptul de a semna astfel de acte doveditoare.

Persoanele care vor sa afle mai multe detalii despre completarea cererii de actualizare a obiectului de activitate sau despre certificarea documentelor doveditoare pot apela la serviciile cabinetului nostru de avocatura.

Comerciantii pot opta pentru varianta electronica cand vine vorba de trimiterea cererii pentru actualizare obiectului de activitate. Aceste documente vor fi semnate folosind semnatura electronica. Inregistrearea cererii in SFEI se face dupa verificarea semnaturii care poate fi realizata prin solicitarea datelor de la companiile de certificare care isi desfasoara activitatea in baza Legii nr. 455 /2001 privind semnatura electronica.

Directorul Oficiului Registrului Comertului are datoria sa aprobe actualizarea obiectului de activitate care va fi inregistrata in registrul comertului insa nu este obligat sa publice acest document in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pentru cei care vor sa afle mai multe despre conditiile actualizarii obiectului de activitate a unei societati comerciale pot apela la serviciile unui cabinet de avocatura.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera servicii juridice legate de actualizarea obiectului de activitate a firmei dumneavoastra.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:

Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

Leave a Reply