UXDE dot Net Wordpress Themes

Acordul vecinilor pentru sediu social al firmei

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (18 votes, average: 3.56 out of 5)
Loading...Loading...

 
Infiintare firma cu acorul vecinilor reprezinta o realitate, cu care multi nu sunt deacord.

Un pas important, atunci cand infiintati o firma, ori cand va doriti extinderea unei afaceri, il reprezinta gasirea unui sediu social adecvat. In functie de necesitati si de posibilitati, spatiul poate fi un intreg sau doar o parte dintr-un imobil. In cazul in care imobilul are destinatie locativa este nevoie ca, inca de la inceput, sa obtineti acordul vecinilor direct afectati de activitatea dumneavoastra, dar si pe cel al asociatiei de locatari ori, dupa caz, de proprietari.

Astfel, este nevoie de un document care sa contina:

– semnaturile proprietarilor care au un perete comun cu sediul social al firmei,
– semnatura presedintelui de asociatie,
– stampila asociatiei,
– avizul Comitetului Executiv al asociatiei.

Indiferent daca vecinii direct afectati sunt cei din dreapta, din stanga, de sus sau de jos – ori daca sunt sau nu membri ai asociatiei, cu totii trebuie sa-si dea acordul scris privind folosirea spatiului dumneavoastra ca sediu social.
Daca, in imobilul in care doriti sa va desfasurati activitatea nu este constituita o asociatie, este suficienta o declaratie a proprietarului, prin care sa va permita sa va instalati firma pe domeniul acestuia. Atentie, insa, acordul vecinilor direct afectati ramane, in continuare, obligatoriu!

Un model al documentului pe care trebuie sa-l faceti il puteti vedea, accesand aceasta pagina:  Model acord Asociatie de proprietari si locatari

Documentul gasit la linkul anterior va fi completat astefel: spatiile libere vor trebui completate de dumneavoastra cu numele si adresele necesare. De asemenea, sunt prevazute spatii si pentru semnaturile vecinilor, membrilor din Comitetul Executiv si presedintelui de asociatie.

Formularul este util nu doar in cazul in care va deschideti un sediu social, ci si pentru un punct de lucru. Singura modificare pe care trebuie s-o aduceti documentului este inlocuirea exprimarii „sediu social” cu „punct de lucru”.

Nu veti avea nevoie de un acord al vecinilor numai in cazul in care spatiul in care va veti desfasura activitatea este o casa, adica un imobil fara mai multe apartamente.

Intregul demers pentru obtinerea unui sediu social al firmei pare anevoios, dar este absolut necesar.
Daca nu vreti sa renuntati la timpul dumneavoastra liber, firma noastra va poate usura munca si va poate veni in sprijin. O echipa profesionista va lucra pentru dumneavoastra si pentru un bun inceput al afacerii.

In situatia in care nu dispuneti de o proprietate in care sa figureze sediul social al viitoarei firme sau daca nu reusisti sa obtineti acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari, aveti posibilitatea de gazduire sediu social la cabinetul nostru de avocatura din Bucuresti.
Serviciul de gazduire sediu social ofera posibilitatea tuturor persoanleor ca nu au sediu social pentru firma sa poate infiinta o firma sau sa-si mute sediul social expirat.

Noi va oferim un pret special pentru gazduire sediu social si deasemena servicii juridice pentru infiintare firma rapid si ieftin.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la:
Tel: 0722 236 175 sau email: office@avocat-firme.info

 1. phidias

  Buna ziua, Nu am inteles foarte clar – daca am o casa pe strada X, NU am nevoie de acordul vecinilor pentru sediu social ? Multumesc anticipat !

 2. vecinul

  Buna seara.Daca vecinul direct nu semneaza (ca sa nu se deschida o usa spre strada, sau ca sa nu afecteze structura de rezistenta a cladirii) ce sanse are sa nu fie ignorat?sau poate pune clauze pentru a da acordul? Multumesc.

 3. catalin

  Daca unul dintre vecini este SRL si nu face parte din Asociatia de locatari trebuie sa-i cer acordul?
  Avizul (semnatura si stampila) Presedintelui asociatiei este conditionat de primirea avizului de la acest vecin?

 4. Calin

  Buna ziua,

  In cazul meu, vreau sa imi fac un SRL-D care sa se ocupe de comert ambulant.
  In momentul de fata as dori sa imi fac sediul social intr-o garsoniera (cu contract de comodat) la un bloc ce contine mai multe apartamente pe palier.
  Problema este ca garsoniera ce o detin eu (prin contract) este chiar pe colt (ultima din rand) si vecinul de langa nu este in tara de ceva timp.
  La fel si cei care stau dedesubt respectiv deasupra.
  Ce sfat imi dati?
  Multumesc anticpat.

 5. Valentin

  Bună ziua,
  Rog câteva lămuriri dacă este posibil, vecinul meu este un SRL , mai exact o clinica de dezintoxicare ( alcool și droguri ) ce pot face, situația nu îmi prea place ținând cont ca e posibil ca siguranță mea și a familiei sa aibă de suferit.
  Mulțumesc

 6. Alexandra

  Buna ziua,

  am o firma care isi desfasoara activitatea in apt de deasupra. fac un zgomot infernal pentru ca au gresie/parchet pe jos si se aude absolut tot: zgomot tocuri, tras masa si scaune…. este absolut ingrozitor. I-am rugat de mai multe ori sa isi puna mocheta dar nu le pasa.
  mentionez ca au acordul asociatiei de proprietari dar eu nu eram la vremea respectiva proprietara apt actual.

  se poate face ceva in situatia aceasta? pot fi obligati sa isi puna mocheta pentru a atenua zgomotul?

  multumesc anticipat

 7. Teodoran

  Buna ziua,

  Ma puteti ajuta cu urmatoarea problema?
  Conform carei legi si articol, agentii economici au nevoie de acordul locatarilor, al asociatiei de locatari pentru a deschide un punct de lucru intr-o scara de bloc?
  Am gasit pe siteul primariei legea 230/2007,dar nu da articolul

  Va multumesc,

  • IOan

   ART. 42
   Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta fata de destinata initiala, conform proiectului initial al cladirii cu locuinte, se poate face numai cu avizul comitetului executiv si cu acceptul proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

   • Cezar

    Eu am reusit schimbarea spatiului din locativ in spatiu comercial. In cazul jn care vreau sa inchiriez acel spatiu la un srl acesta mai are nevoie inca o data de semnaturile vecinilor( practic as dori sa stiu daca de fiecare data cand se schimba chiriasul in acel spatiu, trebuie obtinute semnaturile?)

  • Carmen

   Buna
   Sunt in aceiasi situatie ca si dvs.
   Ati rezolvat ceva cu firma de deasupra?

 8. Laura

  Buna ziua,
  Va rog frumos daca puteti sa imi raspundeti si mie cati ani au valabiitate semnaturile vecinilor.
  Va multumesc

 9. Florenta

  as dori sa stiu daca in cazul in care ,vecinul meu desfasoara activitati de petreceri ptr copii.are sau nu nevoie de acordul meu ,tinand cont de faptul ca la 10 m de casa mea are loc de joaca si suntem deranjati zilnic de tipetele copiilor si a animatorului[proprieterul afacerii]

 10. IOan

  In cazul unei case nationalizate pt deschide o asociatie biblica, am nevoie de acordul vecinilor? Multumesc!

 11. Moshari

  Buna ziua
  Am luat un spațiu ,fiind Garsoneria la parter si doresc sa deschid un cabinet medical,doar ca vecina de asupra este plecată din țara la fica ei si nu se stie cand se întoarce in țara peste 3-4 luni încolo ,in acest caz ce este de facut? Eu am cumpărat spațiu si nu pot sa astept,poate ca nu se întoarce nici peste un an si eu am nevoie de autorizație ministerul sănătăți pentru funcționare !
  Va multumesc!

 12. Paul

  Buna ziua
  Doresc sa fac o extindere la apartament de locuit si transfrmsarea acestuia in spatiu comercial. conf unui C:U: Am obtinut acordul vecinilor adiacenti
  Presedintele Asociatiei de propietari refuza sa imi dea acordul deoarece 10 din cei 20 de vecini de scara blocului nu sunt de acord.
  Fac precizarea ca anterior am inentionat sa transform spatiul in locuit in Pizzerie si Cafenea. La acea data acelasi presedinte de asociatie mi-a dat acordul. Acum doresc sa transform spatiul de locuit doar in cafenea.
  Cum pot proceda?
  Multumesc

 13. Ana

  Buna ziua,

  Vin cu rugamintea sa imi spuneti daca este posibila infiintarea firmei in cazul in care blocul in care locuiesc nu are inca o asociatie formata, fiind un bloc nou.

  Multumesc si o zi buna!

  Ana

 14. Sorin

  Buna ziua . daca eu am deja infintata o firma in imobilul meu . o casa din 2008 si acum unu din vecini care sa mutat de un an nu mai este de acord , iar primaria la prelungirea autorizatiei de functionare imi cere acordul vecinilor . ,eu il am in scris dar nu la notar cu proprietarul care era la data infintarii . Ce pot face ? Va multumesc si var rog indicati mi un act normativ care reglementeaza clar acest aspect cu acordul . cand si cum trebuie solicitat.

 15. Radu Alexandru

  Am o casa cu teren , proprietate personala la 5 km de oras intr- o comuna , as dori sa fac agroturism si doresc sa stiu daca este necesar acordul vecinilor .

 16. Geo

  Salutare,

  Daca eu stau intr-un duplex unde exista un perete comun iar cei de langa scot niste zgomote infernale tot nu au nevoie de acordul meu?

  Mersi,

 17. Florin

  Bună seara.Vreau să imi închiriez casa unei grădinițe,after-school.Am nevoie de acordul vecinilor?

 18. Eduard

  Am închiriat un apartament la casă, dar in aceeasi curte au drept de servitute de iesire pe poarta încă un vecin ce are si el casa in curtea aia(o curte doua terenuri cu proprietari diferiți, o singura ieșite). Am nevoie de acordul lui pentru a-mi desfășura activitatea ca ONG ?

 19. belmega

  Am o casa, rnde cineva a infiintat o firma fara stirea mea . Asta s-a intamplat in 2013, uar eu am aflat abia anul acesta, cand am vrut sa platesc inpozitul pe acea casa si am constatat ca este o firma in aceasta casa. Cum sa procedez ?

 20. Radu

  Buna ziua
  Daca intrun imobil, sunt mai multe familii, iar una dintre familii, Deci persoana fizica, vinde apartamentul, la firma, aceasta firma trebuie sa ceara acordul celorlalti proprietari ca sa funcționeze in acel apartament?

 21. Laszlo

  Buna,

  Mi se respinge documentul de infiintare SRL in apartament pentru a doua oara, pe baza lipsei de detalii in documentul cu accordul asociatiei de proprietari la partea de “activitati”.

  Aici eu am trecut “…unde urmeaza sa isi desfasoare activitatile de … birou…” care aparent nu e suficient. Ce trebuie sa apara aici exact pentru o firma care se ocupa de servicii IT?

Leave a Reply